Tuesday, June 27, 2017

Me time

Assalamualaikum wbt..

As a mom...jarang dapat mc kan..haha
Demam ka sakit ka...still ada anak nak kena jaga..
Tapi bila sekali sekala dapat me time tu...ya Allah heavennya...
Tapi still rasa rindu kat yaya..haha
Mak mak sangat...baru sehari tak jumpa dah rindu rinduan...mengada betul

Hari ni yaya ikut abi dia balik kampung..ummi duduk diam diam kat umah...haha...menikmati me time..

So dengan seronoknya la saya p shopping cari toys..nak belikan untuk anak kawan adik..sebab dia suka betul hadiahkan yaya baju..
Lawa lawa pulak tu...
Segan kita

Belek belek toys...tak sampai hati tak belikan untuk yaya sekali...
At first nak belikan transformer...ha ha
Ok fine yaya is a girl..tapi saya suka transformer tu sebab nanti dia boleh transform robot tu kepada kereta..so yaya akan ralit dan saya boleh menonton tv dengan seronoknya..eh
Haha

Tapi bila baca dia punya warning tak sesuai tuk kanak kanak below 3 sebab small part..ye baik..saya selalu lupa anak saya masih muda baby..haha...

Tapi kan tapi...saya p beli benda alah ni. haha...balik rumah kena marah dengan mak sebab belikan yaya benda ni...

Ni toys boboi...huhu...tak leh ke girl main toys boboi eh..haha..saya suka benda ni sebab dia boleh gerak gerak...kalau beli soft toys macam fish ka, girrafe ka...yaya dah ada didi, upin ipin and elephant etc..cukuplah tu haih...kali ni biarlah dia main mainan yang boleh guna otot tangan dia bagai tu pulak...

Itu pendapat saya la...korang rasa macam mana yer...boleh tak girls main toys boboi...hihi



4 comments:

Siti Yang Menaip said...

ada kawan CT baru kawen anak sorang pun slalu cakap x ckup me time.. kadang2 kena balik kerja baru call kawan2 ajak dating. itula masa nak me time katanya..

btw selamat hari raya =)

Mama Kembar 3 said...

Ok je girls main toys utk boys

hainom OKje said...

Haha...tak pe simpan dulu, Yaya cari toys lain. Manalah tau tahun depan keluar boboy pulaks

I am LZ said...

Alhamdulillah, anak LZ dah besar jadi senang dapat me time..
Dating sekali dengan anak, seronok makan-makan, window shopping & tengok movie. Paling tak menahan kena paw setiap kali gi jalan, hehehe

In shaa Allah tunggu Yaya besar sikit boleh jadi gang ;-)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Popular Posts

Labels

tentang saya =D

My photo
menulis apa sahaja yang saya suka...sekadar berkongsi apa yang saya rasa....