Tuesday, July 25, 2017

Baju nana

Assalamualaikum wbt....



Nana si yaya...hahaha...dipakaikan baju...sebenarnya nak ajar yaya pakaikan baju pada nana...haha...tapi nampaknya aktiviti itu tidak menarik perhatian si yaya ni..so kita main benda lain...hahaha

It juz a soft toy tapi kalau kreatif boleh main macam macam...

Ajak nana makan, suap nana, tidurkan nana, jangan sebut mandikan sudah..karang dia bawak p toilet sebab nak mandikan betul betul haruuuu oiiiii...hahaha

Korang ada idea games nak main dengan kanak kanak umur 2 tahun ni...jom share =) 


11 comments:

rel='nofollow'>Ainniah Zulkefli said...

main masak2

rel='nofollow'>nini said...

Huaaaa...dia baling mainan masak dia...hahaha

rel='nofollow'>cinta said...

Bagi dia main bnda2 yg bukan mainan.

Senduk, periuk, mangkuk cawan plastik, acuan kuih, tin biskut ketuk2 dgn senduk, etc.

Ataupun cuba bagi kertas n krayon je. Silap2 meleleh2 air liur duk berkarya.

rel='nofollow'>mamapp said...

Hmm... Comelnya nana pakai baju haha.. kalau 2 tahun biasanya girl suka joget2. Main SEP SEP Mimi pun dia suka Kan..

rel='nofollow'>Noor Azlan said...

Anak saya pun sama.. bear pakai baju... huhu...

rel='nofollow'>Atie Yusof said...

Hahah...comellnya... cute ja...
ajak main anak patung kot.. hihi

rel='nofollow'>Cik Yaya said...

haha amboi comei nana pkai bju tu ye =D

rel='nofollow'>dorsett pink said...

Cuba buat aktiviti art and craft dengan anak,pasti dia suka... Salah satu aktiviti art & craft - Beli water colour, cat tapak tangan dia, pastu tekapkan tapak tangan kat atas kertas lukisan... Hihi

Main playdoh, stamp mcm2 bentuk,dari situ diaorang boleh belajar tentang warna dan shape

rel='nofollow'>Adam said...

Bestnya ada baby usia dua tahun.
Usia tu yg seronok berbual bual.

rel='nofollow'>Ira said...

Seronok melayan anak2 ni, tapi kdg kita busy, xdpt nak main dgn diaorg. Baru2 ni ira ajak diaorg main facial. Main urut2 muka.. Haha.. Maklum la ank 2 org pempuan. Lps urut muka diaorg, diaorg pulak urut muka kita. Bila ayahnya balik, muka ayah pulak diurutnya.. Hehe..

rel='nofollow'>hainom OKje said...

Dah lupalah Nini....dah lama meninggalkan zaman tu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Popular Posts

Labels

tentang saya =D

My photo
menulis apa sahaja yang saya suka...sekadar berkongsi apa yang saya rasa....