Monday, April 25, 2011

entry TERSENTUH....

blog walking lagik....kali ni jalan2 di sini
http://khairulazkar.blogspot.com/search?updated-max=2011-04-09T21%3A47%3A00-07%3A00&max-results=2
dan aku betul-betul terkesan dengan entry ni...at first aku juz tengok gambar2...tak baca lagi...tapi da macam nak menitiskan air mata....aku teringat mi n abah aku...bila mereka tua nanti...aku rasa sayu....tapi aku tahan air mata aku...terego dengan roomate, karang heran plak dia tengok aku tetiba menangis kan...=)

pastu aku baca entry dia plak...entry dia tayah cakap la..lagi berjaya membuatkan aku menitiskan air mata...entry tu aku baca masa roomate aku dah tido...

aku teringat kisah-kisah kawan-kawan aku....ada yang benci dengan parents sendiri...ada yang bergaduh dengan parents sendiri...ye aku ngaku, aku pun bukanlah baik sangat....dulu masa tak matang pernah la melancarkan perang dingin kat mi aku sebab dia aku lupa plak..biasalah, kalau keinginan tak dipenuhi...tapi sekarang...bila berjauhan...dan bila makin meningkat dewasa...aku dah tak buat benda-benda tu lagi....

aku teringat lagi...aku pernah pergi kem, masa wat sesi recall tu, fasilitator tanya....ada tak pernah benci kat mak atau ayah....dan aku terfikir...Alhamdulillah...aku tak pernah membenci mi dan abah aku...aku sayang dorang...sayang sangat-sangat.....sebenarnya aku beruntung...ye, aku bukanlah dari kalangan keluarga yang mewah yang mi atau abah aku boleh adakan semua yang aku nak...tapi mereka tak pernah hampakan aku..mereka cuba yang terbaik untuk aku dan adik-adik aku....aku sedar semua tu, bila ada kawan-kawan yang bercerita tentang family mereka...

ada seorang teman, hampir bunuh diri sebab tension dengan family...mak ayah pilih kasih...yang sorang lagi pun sama, kecil hati gila dengan abah dia sebab abah dia cam tak sayang dia, lebihkan adik dia, lagi....sakit hati dengan mak sendiri sebab mak dia buat apa yang dia tak suka...dan yang dia tak suka tu, sebenarnya benda baik...mana de mak buat benda yang tak baik kat anak dia kan...

kadang-kadang kita benci sesuatu, sebab kita tak sedar sebenarnya itulah yang terbaik buat diri kita...dan sebenarnya...mak ayah kita sayang kita....hargailah mereka sewaktu mereka masih ada...semoga kita beroleh keberkatan di dunia dan akhirat....

2 comments:

Khairul Azkar said...

alhamdulillah.semoga Allah merahmati ibu bapa kita.

nini said...

khairul : Amin...=)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Popular Posts

Labels

tentang saya =D

My photo
menulis apa sahaja yang saya suka...sekadar berkongsi apa yang saya rasa....