Monday, April 25, 2011

kekurangan itu KELEBIHAN

Sebenarnya, aku rabun...tapi pura-pura tak rabun sebab tamo pakai spek mata...sebab bila aku pakai spek aku rasa aku cam nerd je...oh maaf ye sesape yang memakai spek, aku tak cakap kat korang, cakap kat diri sendiri je...hehe...lagi satu sebab, sebab aku rasa malas nak pakai n rasa agak rimas....

apa yang aku nak story ekceli...aku selalu pergi Shah Alam...dulu lah, tym2 aktif kan..haha..sekarang nak nak exam memang malas nak g sana...=P biasalah, aku mana la ada transport cuma ada driver yang baik hati je...pak cik bas opkos...=D n memang aku dah hafal dah tym bas ni, so memang aku akan kejar timing dia...kalu ada program kat Shah Alam, kalau nak balik Puncak Alam, mesti aku da plan siap-siap da nak kena tunggu bas kat Seksyen 2 kul wape, ye lah, rajin plak nak tunggu lelama...bosan kot kalo tadek buku nak dibaca...=p

di sebabkan aku rabun, cara aku nak kenal bas U90 senang je...memang bas tu dari jauh aku tak nampak tulisan dia....aku nampak warna merah je n tulisan tu bergerak...kalo bas U90 kompom tulisan dia akan bergerak dari kanan ke kiri sebab tulisan dia agak panjang....U90 UiTM PUNCAK ALAM via Klang Sentral..kalo tak silap ah...sebab memang aku tak nampak kot tulisan dia, aku cuma nampak pergerakan dia je...bila dah dekat baru aku nampak tulisan dia...

satu hari tu aku tunggu bas dengan kawan aku. sambil sembang-sembang, sambil tunggu bas, pastu nampak la rapid KL dari jauh kan, selambe je aku cakap, bukan tu....kawan aku heran, nampak lak ko....ak jawab 'haah nampak pergerakan tulisan tu, kalo tulisan tu bergerak dari kanan ke kiri U90 a tu....kalu tak bukan....' pastu dia tergelak...'cam tu eh ? aku tak pasan lak selama ni'...memang la ko tak pasan, ko tak rabun cam aku...aku kan rabun, mana aku nampak tulisan dia, aku nampak pergerakan dia je...hehe....tapi skang aku selalu tertipu ngan bas T603 sebab pergerakan tulisan tu sama, dari kanan ke kiri gak...hampeh tol, da semangat da aku berdiri....haha...tapi still ada perbezaan ekceli, tulisan T603 tu tebal, i mean 2 lapis, yang U90 tu satu lapisan je...=D

apa yang aku nak cakap sebenarnya, kekurangan aku (rabun) menyebabkan aku lebih peka....so, kita jangan lah terlampau merendah diri dengan kekurangan yang kita ada, kenapa tak kita jadikan kekurangan tu sebagai satu kelebihan...macam ustazah aku pernah cakap....dia tak cantik, tapi dia bersyukur sebab tak cantik tu ada kelebihannya, dia tak terdedah dengan cabaran-cabaran menjadi orang cantik...ingat senang ke jadi cantik..rumit o...ramai lelaki suka, ramai perempuan dengki..erk...=P

papew pon...hargailah diri kita, sebab kita je kenal diri kita n boley hargai diri kita, nak harapkan orang lain ? berangan namanya...kalau ada beruntunglah, kalau tadek t sedey sediri je =p

5 comments:

pepol said...

yup agree wit u..terima kelemahan diri seadanya..ingt la ad hikmah di sebalik kekurangan itu

titipan hati dan minda said...

yerp pepol...but then kita selalu nampak kelemahan kita dan kelebihan orang....=)

He is AM said...

okay...and now i know you better... so klu aku letak lampu kiri ke kanan jgn ko anggap aku bas lak..hahahaha

nini said...

am : tak pat bayangkan kamoo macam tu...p kalu ko dari jauh da senyum 3...ak kenal kot walaupun tak nampak muka dengan jelas =P

a i n a t a s h a said...

rindu naik rapid!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Popular Posts

Labels

tentang saya =D

My photo
menulis apa sahaja yang saya suka...sekadar berkongsi apa yang saya rasa....