Wednesday, May 11, 2011

nape kena pk positif ? negatif tak leh eh ?

plz....think positif okeh....tapi kenapakah ? best sangat ke kalo think positive....

okeh, meh aku nak share sumthing,......

nape kite nak kena pk positif....

sebab utama dia...paling paling tama la bagi aku...sebab....sebab....sebab.....

cam yang pernah aku sebut2 sebelum nih, dalam entry lepas2, kita je kenal diri kita, so kita je la boleh pujuk diri sendiri...kan ? kalu da pujuk diri sendiri, rasa dah lega dah, tadek la istilah sedih, nak marah, tensen bagai tu...tol dak...ok meh nak bagi contoh na...

pada satu petang....ececeh..nak bayangkan pun tak pe....yang agak panas la...taw je la cuaca skang nih, makin hari makin panas, da la kulit tak berapa nak cerah...tetttttt.....okeh, pastu kita g beli kfc....pastu kan, cashier tu kan, ntah nape ntah....kita order makanan, dia tayang muka masam mencuka...eh hello...aku bayar k...bukan tak bayar...n one more thing, ni kfc k...bukan gerai jual pisang goreng....kalu gerai jual pisang goreng, kat tengah panas tuh, paham ah nape ko tamo senyum kan..sebab panas sangat...ntah pe kena mengena ntah...tapi skang aku kat kfc....yang aku taw muka ko tu kena senyum even ko tak berapa nak lawa...erk....(tiba-tiba) sebab terlampau sakit ati kan...biasalah kalo sakit hati benda yang tiba-tiba (tak berapa nak kena mengena tu selalu je jadi bahan kutukan....pastu opkos la, selera makan pun dah kurang...ayam kfc tu dah jadi cam tak berapa best, padahal mende kecik je kot...

tapi...kalo kita pk positif...sebab nak pujuk hati kan....tak pe lah...dia penat kot, cian dia...kalu aku kat situ pun, ntah ntah lagi teruk muka aku...hahaha..mesti kita tak rasa nak marah pun...dan kita dapat enjoy makan di situ.....

situasi seterusnya.....
jalan-jalan, tetiba nampak awek cun...ataupun pakwe hensem...erk...pastu lepas korang limpas dia, tadek pun dia nak senyum kat korang, pastu korang rasa cam bengang sebab korang da senyum lebar sampai ke telinga, tapi haram...tadek pun dia nak reply senyuman korang tu...senyuman korang tu tak berapa nak manis kot, datz y la senyuman tu tak berjangkit..erk..oh sorry gurau je...tetttttt....=p
pastu....biasalah kan, kalo dah bengang, mulut laju je...ek eleh, ko ingat ko cantik sangat, senyum pun mahal...erk..memang la ko cantik...p berlagak...aih dah puji, tapi nak jugak kutuk kan...biasalah tak puas ati kan....

so....cuba korang pk positif...dia ngah gado ngan awek dia kot, tapon ngan pakwe dia...tapon kan...dia memang tak pandai senyum kot...erk..cian dia....=p so tadek la korang nak bengang2 tetiba, n sakit hati sendiri...penat je sakit ati sendiri, minah tu atau mamat tu bukan taw pun korang dah bengang kat dia....

ada satu kisah...kawan aku...tym tu kitowang gi kem kat sekolah, jadi fc la konon-konon kan..so kitowang g awal sehari, so masa tu kami-kami je la yang ada kat situ kan...tetiba ada la cerita, okeh tu kem yang kedua di tempat yang sama..sebab kem tu berturutan...k sambung citer balik, dorang gelak-gelak bila limpas sebuah tandas..sebab ada kisah yang berlaku kat tandas tu last week...masa kem siri 1...

pastu aku tanya la nape, bebudak ni pun citer la....tym tu pagi, kul 5 pagi kot, dorang bangun nak g mandi...beberapa orang la...3 orang kot...lupa lak aku...tapi dorang g masuk toilet lelaki, tadek keje tul bebudak nih..aku tanya dorang, tak taw ke tu toilet lelaki..dorang cakap taw, tapi mungkin sebab toilet lelaki tu macam ke dalam sikit kot compare than toilet perempuan....toilet lelaki tu cam, kalo korang masuk kan, dia cam ada lorong cam tuh baru jumpa toilet, cam tu lah lebih kurang....pastu dorang da siap-siap nak mandi kan, tetiba dengar suara cakap, weh ni toilet lelaki la...positive thinkingnya....tu shafiq...aku blur jap...positive thinking ? maksudnya...? dorang jawab, ye la...mana la kitowang tahu tu suara sape, tapi pk positive la, tu suara Shafiq....tetttt...hahaha..ok baiklah pk positif k...so disebabkan pk positive tu la, dorang berani campur cool tym tu....hahaha...sampai skang dorang still berfikiran positif itu adalah suara Shafiq....

see...bagus kan pk positif, tadek la korang nak rasa takut tetiba, bha makanya bunyi cicak je ok...sebab takut sangat, dah pk bukan2.....

oklah, nak stop dulu, tapi aku tinggalkan korang dengan satu kata-kata k...

anda adalah apa yang anda fikirkan...so selalu la pk korang santek n cerdek...=D

5 comments:

rel='nofollow'>dilazfamily said...

salam kenal.
dilaz follow u dan dtg dari blog KIC.
MEHLAH DATANG BLOG dILAZ

rel='nofollow'>nini said...

tq dilaz =D

rel='nofollow'>amirah syahida said...
This comment has been removed by the author.
rel='nofollow'>amirah syahida said...

http://peacenowaira.blogspot.com/

folow me back yaw :)

rel='nofollow'>nelly said...

positif mesti ada kait dengan negatif .
=)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Popular Posts

Labels

tentang saya =D

My photo
menulis apa sahaja yang saya suka...sekadar berkongsi apa yang saya rasa....