Monday, May 16, 2011

W4: persediaan sebelum menulis blog

sangat mengantuk...blogwalking jap...n cam nak update entry, p tadek idea la...hehe...pastu teringat plak kat 100 penulis...o ye, lom buat tuk week 4..so sekarang juga k....for more info leh click SINI

Persediaan sebelum menulis blog...hadoi....camana la nak tulis ni, sebab memang tak pernah prepare papew pun, main tulis je samahunya.....sebab, apa yang aku nak tulis kadang2 kisah hidup aku, so dah lancar dah...acececeh....tayah nak wat rangka karangan bagai kan cam zaman sekolah dulu....even zaman sekolah pun aku tak pernah buat benda alah tu...kalu kena buat, sat g aku buat karangan dulu baru buat rangka...kihkihkih....nampak sangat hidup aku men redah je....no planning at all...haish....

pastu bila ngah2 tulis mula lah, dok sibuk search gambar kat google...hehehe....tangkap muat gambar yang sesuai...erk tu dikira persediaan ke ? ntahlah, sebabnya kalau persediaan kan sebelum, makanya gambar tu digoogle semasa sedang menulis atau selepas menulis...mungkin tu boleh dikategorikan sebagai apa yang saya lakukan semasa dan selepas menulis blog =P

pastu...kalo korang perasan la, biasanya aku habiskan entry dengan kata-kata yang cantik konon, nak kata madah, tadek lah madah...aku pun tataw nak kategorikan ia sebagai apa, datz y aku cakap kata-kata yang cantik konon....tu pun, bila dah nak stop, mulalah aku terkial-kial cari ayat best, sumtimes, tak kena ngan isi...hahaha...nampak sangat tak kena nya....nampak sangat tadek preparation.....nasib baik tulis blog je, kalau interview cam tuh....hm....berangan la aku nak dapat job tuh.....

okeylah, dah nak stop....tapi sebelum tu, aku tinggalkan entry ni dengan ayat ni.....
.Manusia tidak merancang untuk gagal, mereka gagal untuk merancang. - William J. Siegel

2 comments:

100penulis said...

eh.. utk minggu 1, nini tak submit link ke? sy check xdak pun

nini said...

ada hantar, tapi tak kena check sebab tak cukop syarat...=D

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Popular Posts

Labels

tentang saya =D

My photo
menulis apa sahaja yang saya suka...sekadar berkongsi apa yang saya rasa....