Wednesday, June 1, 2011

tadek dara...open minded la sikit bro...

adakah kita terlalu open minded....erm maybe...n  bagus sangat ke open minded tu...ye lah karang kalu tak open minded = kuno...erk betulkah ? benarkah begitu...? ye lah, kalau kita wat ala-ala tercengang bila lelaki dan perempuan bertempuk tampar bagai, sat g ada la yang cakap, ala tak sporting la u ni. tak open minded langsung....tepuk tampar je beb, bukan leh mengandung pun....hoho...sampai ke situ jawapan dia....hadoi...kita yang baik...(erk baik ke, kuno ?) ini dikatakan tak sporting, tak open minded...oh oh....

open minded sangat ke cam tuh ? bagus sangat ke ? kalau buat salah tu dikatakan open minded....dan mungkin bagi dorang benda ni sangat lah kecil....sebesar kuman je...tak nampak pon...sebab dosa tu tak nampak, kesan tu tak nampak....sebab tu leh act like nothing happen....tapi tak sedar, benda yang kecik ni boleh jadi besar...mula2 bertepuk bertampar, lepas tu aku taya sambung korang pun dah leh agak wat happen.....ah malas nak cakap benda sama ulang2...

kadang2 cakap lucah tu seronok...kalau kita tak leh terima....ok, kita tak sporting. kita tak open minded. kita kuno. kita budak2. kita kampung. ye, aku ngaku memang aku tak suka cakap lucah. malu doe. ramai-ramai berkumpul, lelaki pompuan tetiba cakap lucah. oh oh memang aku diam je, tak masuk campur. ye la, memang aku tak spoting pon...tak open minded pun...cakap je kot...bukan nya jadi papew...hoho...ye tak jadi pape s.e.k.a.r.a.n.g....nanti2 jadi pape camana ? 

semua benda nak di share...share is caring kan...wah gitu...banyak hang punya caring...ala sporting la....open minded okey...ye ye aku ngah pk lagi skang ni....perlu ke kau open minded kalau sampai macam ni.....


dan perluke menda2 cam ni pun nak tulis kat blog yang semua orang boleh baca...

teringat satu kisah, ada sorang pompuan nak kawen tapi da tadek dara, tapi dia betul2 dah insaf, so pompuan tu tak digalakkan beritahu pada future husband dia...lebih kurang cam tu la kisahnya, ataupun korang leh check SINI...

kadang2 ada benda yang perlu kita simpan sendiri, dan kadang2 ada benda yang kita boleh publish dan share....dan selalunya....kita perlu berfikir panjang dan baca ulang2 sebelum kita publish apa yang kita dah tulis....

kadang2 biarlah kita dianggap kuno, kampung, ketinggalan zaman bagai, asal kita tetap dara..erk...boleh ke camtuh ???? =p

3 comments:

rel='nofollow'>Nem0 o0h Nem0 said...

klo tkde dara sekalipun tkyh la nak mention kat 1 dunia pun.jaga maruah tu sikit.ehmm

rel='nofollow'>nini said...

erm ntah la..tataw nak cakap pe...terlalu open minded payah jugak kan...

rel='nofollow'>CikNyz said...

tu la pasal...open sgt pun payah gak.....lau jadi kampungan pun payah gak....Moga ALLAH SWT melindungi kita..amin....

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Popular Posts

Labels

tentang saya =D

My photo
menulis apa sahaja yang saya suka...sekadar berkongsi apa yang saya rasa....