Monday, June 20, 2011

W8 - Kenapa saya suka/tidak komen dari anonymous





Sape nak join leh click banner k....


Anonymous.....aku pernah terjumpa word ni...banyak kali kat blog-blog orang.....tapi aku tak pernah lagi story pasal anonymous....sebab aku bukannya gelemer, anonymous nak komen-komen bagai kan...hehe....

tapi ada satu kisah pasal anoymous yang buat aku tertarik....nak je aku linkkan di sini, tapi aku betul2 dah lupa blog mana...oh oh.....maafkan aku...tapi aku tertarik dengan entry dia, sebab dia cakap lebih kurang cam nih lah....suma orang nak story pasal anonymous..macam nak carik gelemer je...erk...lebih kurang cam tu la...lupa plak apa dia cakap lagi...haha...


dan...bila aku kena tulis pasal anonymous ni...rasa cam tamo tulis...sebab aku bersetuju dengan entry dia...tapi disebabkan ni cabaran minggu 8...okey...aku onn je la....layannnnn k....=D


setiap apa yang berlaku ada baik...ada buruk.....dan bagi aku anonymous ni pun sama.....aku suka dan tidak....haha



SUKA...

pendapat yang mereka lontarkan kadang-kadang bagus dan ada isi....sentap mak nak...tapi yang dia cakap tu ada kebenarannya...kata orang, kalau nak ubah diri, suruh je musuh kita yang komen tentang diri kita...na ko.....semua keburukan yang kadang-kadang kita tak sedar dia akan cakap....tapi kawan ? kawan cakap dengan lemah lembut sopan santun takut kita kecik ati...


meningkatkan kesabaran dan ketabahan....hahahaha...cam tak leh blah kan...tapi ni lah hakikat....biasanya kalau anonymous punya comment, pergh ayat sentap tak leh blah....tarhiris jiwa raga akak dik....masa ni la nak test sejauh mana kita COOL...kalau kita cepat melatah, sat g ada la entry balas dengan ayat power sentap menyentap...kalau kita cool je....entry pun cool je...tak pun tadek entry pun tuk si anonymous ni....kita biarkan je dia dengan dunianya...wah gitu kan....=p



TAK SUKA..





terguris hatiku...macam disayat2.....ko tak kenal aku tetiba dok mengutuk, mengata, maki aku bagai pe hal....ko kalau nak cakap, cakap depan-depan, elok-elok tak leh....=p


malu....malu la jugak bila kena sound cam tu...suma orang baca....kan ke elok kalau teguran dengan sopan santun lemah lembut....erk, tu pun kalo yang ditegur tu jenis yang, terima kasih kerana menegur...kalo yang ditegur tu  jenis....apa aku kesah...kau pedulik hape, diri aku....neraka lain-lain....erk...


okeylah...nak stop kat sini...tapi nak tutup entry ni dengan ayat ni...tatau la ada kaitan ke tak...bak kata nabil....lu pk la sendiri...


--------------   bila kita membuka aib orang....sebenarnya tanpa kita sedar kita sedang membuka aib diri kita sendiri   -----------------------


6 comments:

rel='nofollow'>bunga said...

kesan itu bergantung apa yang kita fikir..

bunga xpernah alami lak..

rel='nofollow'>nini said...

bunga : betul2....depends camana kita terima situasi tu kan ...=D

rel='nofollow'>lia AKA milo said...

komen baik jadikan tauladan komen buruk jadikan sempadan..hihihi

rel='nofollow'>nini said...

yerp...betul kata ira...yang baik kita jadikan tauladan yang buruk jadikan sempadan =D

rel='nofollow'>Syafiq Rosli said...

amik kritikan yg bgus sbgai kritikan mmbina..:)

rel='nofollow'>nini said...

sr : betul3...=D

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Popular Posts

Labels

tentang saya =D

My photo
menulis apa sahaja yang saya suka...sekadar berkongsi apa yang saya rasa....