Monday, June 20, 2011

jom pakai selendang

ni adalah tutorial kedua aku....selepas tutorial pertama di SINI....ye...memang tak reti wat tutorial pun...hehe...tapi second tutorial ni sebab permintaan seorang akak yang disayangi....wah gitu kan...so try la jugak....dia cakap, selendang yang heliza pakai tu dapat tutup apa yang perlu ditutup....erk...hehe

sebab sesetengah selendang ni, kalau kita labuhkan yang bahagian depan...sat g, kat belakang pendek je....kalu kita labuhkan yang bahagian belakang, yang bahagian depan tak leh nak tutup.....erk paham ke...paham kot kalo pernah mengalami masalah yang sama...=P

so...aku akan cuba berusaha keras supaya kamu paham apa yang aku sampaikan...sebab aku pernah alami masalah ni, bila pakai selendang, tutup bahagian depan, kat belakang pendek je...cam buruk lak....so untuk dapatkan bahagian depan dan belakang dilabuhkan.....aku guna dua selendang, tapi make sure warna yang boleh matching k...tapi kalo kamu berani ok je kot....=p

ok...ni selendang pertama.....


dan ni selendang kedua.....
korang boleh gabungkan selendang tu cam ni.....selendang kedua letak atas selendang pertama.....so...selendang tu dah jadi panjang kan....
maknanya nanti kalau nak pakai dia akan jadi cam gambar kat bawah ni....pakai selendang pertama dulu, panjangkan sebelah kiri, pendekkan sebelah kanan....lepas tu pakai selendang kedua, panjangkan sebelah kanan dan pendekkan sebelah kiri.....so selendang tu akan jadi sama panjang....
lepas tu pakai cam biasa la....dan dia akan jadi macam gambar di bawah ni....kamu akan dapat labuhkan di bahagian hadapan dan labuh di bahagian belakang juga....


kalau pakai satu selendang je...kamu akan dapat cam ni....bahagian belakang je labuh, depan singkat la...=D
erk....tataw la kamu faham tak...tapi harap kamu faham apa yang saya nak sampaikan...hehe...

tak pun, pakai pashmina....boleh gak....yang tu besar...memang dapat tutup semua la...=D

8 comments:

rel='nofollow'>bunga said...

gabungkan kena pin ngn jarum ke>??

rel='nofollow'>MAZNI said...

wow...nak try jap lagi :)

rel='nofollow'>aLieF si Muncung ManiS said...

tutorial selendang untuk lelaki ada tak?? hehee

rel='nofollow'>MAZNI said...

haah la..nak gabung tudung tu pakai ape yerk?
ape pun..tq nora

rel='nofollow'>MAZNI said...

haah la..nak gabung tudung tu pakai ape yerk?
ape pun..tq nora

rel='nofollow'>nini said...

bunga : letak selendang pertama atas kepala...n letak yang kedua...pastu pinkan sekali....

alief : amboi...nak jugak ka...? =p

mazni : ekceli, kalau akak nak jahit pun boleh, tapi kalau jahit nanti dah tak leh nak match dengan tudung lain....tak pun akak letak terus je atas kepala cam pastu nanti pinkan sekali....

rel='nofollow'>puanbee said...

buat video kan lagi senang nk faham huhu cadangan sajee

rel='nofollow'>nini said...

puan bee : tq bagi cadangan..niatnya memang nak buat video, tapi tak jumpa kamera kat mana kat laptop ni...hehe...=D

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Popular Posts

Labels

tentang saya =D

My photo
menulis apa sahaja yang saya suka...sekadar berkongsi apa yang saya rasa....