Thursday, August 11, 2011

Istana Biru nak berkenalan

okeylah setelah berfikir panjang.......padahal petang tadi cakap segan nak kasitaw nama sebenar...malam ni dah berubah pikiran plak...hoho....aku nak join segment ni......erk apa kena mengena ngan nama sebenar ni...oklah segment ni suh gtaw nama sebenar...nasib baik dia tak mintak ic no sekali...kalau tak, kantoi aku dah tua.....hahaha

oh yer...sesape yang nak join jugak...silalah click SINI k...=D

Beberapa soalan yang perlu diselesaikan....


nama korang... full sangat diharapkan... kalau x, nama pendek or samaran pon x pe...

ni soalan yang paling payah nak jawab...sebab takut kantoi ngan kawan-kawan...sebab   terperasan ada beberapa orang kawan-kawan sudah menjadi follower....hehe...tapi tak pe lak disebabkan istana biru saya dengan baik hatinya memberi nama penuh saya....
NORAH ANIZA



cerita la asal kejadian nama korang tu... kalau nak bagitau makna pon x per...nak tahu maksud nama korang??? tengok sini k

dan bermulalah kisah....seorang anak perempuan bakal dilahirkan...zaman dulu kala...biasalah dok gabung nama mak dan ayah.....tu yang dok jadi nama aku skang ni...NORAH ANIZA.....maksud tak de...NOR je la ada maksud...cahaya....yang lain tak de maksud...memang dari kecik dok cari maksud tapi tak pernah jumpa, tanya ustaz pun dia cakap takde...ANIS ada la makna.....


korang suka x nama tu???  

mestilah suka...sebab rasa unik (perasan). NORAH agak kasar bunyinya....pastu digabungkan dengan ANIZA....lembut sikit...dan jadilah aku.....
tapi ramai kengkawan panggil NORAH...datz y la aku ni kasar je gamaknya...
zaman dulu kala kalau ikut kem, tym introduce diri mesti pinjam nama JONES....so jadik Norah Jones..so senang nak ingat...=p
tapi dalam blog ni guna nama NINI....saje je....sebab rasa best guna nama NINI...pendek dan senang...cewah...=p ekceli dah lama nak guna nama NINI, tapi tak terguna...so gunalah dalam blog..=D

bagitau sifat2 korang yang baik n habit2 korang yang buruk... boleh???

sifat baik ? erk....ntahlah....aku bersemangat kot....hahaha...=D
sifat yang buruk....kelam kabut kot....n.....suka panggil orang akak sebab perasan muda...so adik-adik yang tau umur akak berapa jangan marah ye...hahaha =p


finally....its done....!!!!! =D btw....salam kenal...=D

15 comments:

PeRmAtA bIrU said...

thanks yer sebab join, sangat2 menghargai...

hehehh.. ya dulu2 memang trend gabung namakan???
nama saya pon x der makna... tapi saya ambil pada makna sebutan... so sebutan yang paling dekat dengan ejaan.. saya ambil sebagai makna.. huhu.. sebab yang bermakna tu bila orang sebutkan???? hehehhe...

suka nama nini erk??? macam manjakan??? mesti orgnya sweet2 nih... huhuhu... bersemangat tu bagus, kelam kabut tu sebenarnya nak cepat..:)

thanks yer sudi join..:)

nini said...

sama-sama permata biru...=D bagusnya yang begatif di positifkan...hehe

ILA HonEyBuNNy said...

sedapppnya nama norah aniza...

tapi dah di pendekkan jadi nini ja eh...hehe

ha..jangan kelam kabut tau..huawwaw

Kancil 8349 said...

Salam perkenalan daripada Kancil
Membalas kunjungan Nini...hehehe...cantik nama kamu...nama saya tidak cantik so ndak mahu orang tahu nanti kena kutuk je...dapat dosa je dorang nanti kan...hehehe...happy blogging...

Zul Fattah said...

salam kenal ..balas kunjungan..
saya follow sini deh.. haha

Pink Diva™ said...

Salam kenal dear..:)

dari segmen yang sama..

Cik Bell said...

ceh..bersemangat tu bagos..kelam kabut tu? awat jadi lagu tuuh? haha

nini said...

ila : thanks...aip....nama kamu???? nak taw gak ni....hehe

kancil : aish...jangan bha gtu...setiap nama kita unik...=D


zul : =D

pink diva : salam kenal juga

kak bel : kelam kabut = kurang cool...hahaha

'Ainun Qalbi said...

datang dan follow dr segmen y sama...

QueeN TerataI said...

SEMANGAT MMG BAGUS... tp kelam kabut tu yg x best.. jgn kelam kabt sgt dik... cool ok! hehehehe

salam kenal dr sis.. dtg singgah dr segmen yg sama...

suraiya sofia said...

salam kenal..dtg drsegmen yg sama dan follow

nisa nabilah said...

salam perkenalan nini...
datang dari sagmen yg sama ...

PeRmAtA bIrU said...

jom2 berkenalan dengan kawan2 yang lain..:)

http://nilamsuhana87.blogspot.com/2011/08/segmen-istana-biru-nak-berkenalan-da.html

Muhammad Burn said...

salam knai. dtg dr segmen yg sama :)

ana raisya said...

salam ai..ana dtg nak melawat ..salam kenal dari blog istana biru..:))
selamat hari raya

http://raihanibtisam.blogspot.com/2011/08/segmenistana-biru-nak-berkenalan.html

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Popular Posts

Labels

tentang saya =D

My photo
menulis apa sahaja yang saya suka...sekadar berkongsi apa yang saya rasa....