Thursday, August 25, 2011

telur kalimah Allah......

tak sangka...
sangat-sangat tak sangka....
aku boleh terjumpa telur yang macam ada tulisan Allah...
tak tahulah kalau aku salah tengok...
tapi aku rasa macam ye...
sebab...kat surau ada satu poster
yang dia tunjuk gambar-gambar benda-benda yang ada kalimah Allah....
di sisik ikan, akar pokok, telur dan lain-lain...


dan...masa aku nak amik satu telur, telur tu tak berapa nak licin....
macam gambar di atas...(sumber : google)...
lama aku renung....dan tenung....
at first aku rasa pelik sebab telur tu tak licin...
pastu aku tengok lama-lama...
haah la macam ada kalimah Allah kat situ...
kagum aku 
dek terlampau kagum dan teruja....
telur tu terjatuh dari tangan aku...
dan....
pecah.....


oklah nak stop kat sini dulu....
kadang-kadang....kita tak leh terlampau teruja....dan terlampau seronok.....lain jadinya nanti....

7 comments:

rel='nofollow'>Cik Bell said...

wah..bestnya dpt tgok live..SubhanaAllah :)

rel='nofollow'>Solihin Zubir said...

bertuahnya kamu..
tp knapa x pegang leklok.. kan dh pecah..
kalo x, bleh masuk paper.. hehe..

SUBHANALLAH...

rel='nofollow'>WuMing said...

Laaaa.... pecah laa pulak...

rel='nofollow'>aku said...

waa...bgusnye dpt tgk dgn mta sndrik..
tp xpela,myb ade reason nape telo tu pecah.. :)

rel='nofollow'>nini said...

yes...mungkin betul cakap aku...ada reason kenapa telur tu pecah....

rel='nofollow'>onisan said...

wah.u r da lucky one. bestnyee
nsib baik smpat share pic kan. dpt gak onisan tgok

rel='nofollow'>onisan said...

wah.u r da lucky one. bestnyee
nsib baik smpat share pic kan. dpt gak onisan tgok

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Popular Posts

Labels

tentang saya =D

My photo
menulis apa sahaja yang saya suka...sekadar berkongsi apa yang saya rasa....