Wednesday, September 7, 2011

duit raya......banyak ke sikit erk...=p

terbaca satu kisah....
aku ringkaskan okeh....
dia nak hulur duit raya...
pastu ada yang biru je....
sekali kengkawan keluar yang merah bagi kat budak tecit tu...
so dia rasa segan....
pastu dia carikla jugak yang merah nak bagi kat budak tecit tu....


hope dia tak marah aku story kisah dia kat sini....
cuma situasi dia tu buat aku terpk sendiri....


nak bagi duit raya....tapi segan bagi sikit...heheh
bagi la jugak banyak kan...padahal kita pun ngah tadek...
haish.....susah jugak tu...jadi penyakit kat diri sendiri.....
kan da lari budget...hehe....
pastu kalo kita mengeluh lak.....atau merungut...
sudah.....dah tak dapat pahala kan...
sia-sia je duit tu.....sebab bagi tak ihlas...hehe....
kan dah rugi dua benda...tak pat pahala, duit pun melayang....


tapi idea dia bijak gak la...
letak dalam sampul.....
ok gak kan....
letak dalam sampul....
tadeklah rasa segan atau bangga bagi duit raya banyak mana....
kan kan kan.....
cumanya....satu je la....
kalu letak dalam sampul duit raya baru tu...
kena hati2 la pulak, 
karang takut terlebih...
cam kisah aku...SINI ok....=p

oklah nak stop kat sini....
yang terasa...mintak mahap...bukan nak malukan, bukan nak mengata, bukan nak mengutuk....
cuma....kekadang yang terjadi tu kita jadikan pengajaran dan tauladan buat kita bersama....
=D

1 comment:

rel='nofollow'>ShErA said...

kalau ada sedikit beri sedikit...kalau ada banyak baru boleh bagi banyak... apapun, tak perlu ikut orang... takut2 nanti diri sendiri merana...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Popular Posts

Labels

tentang saya =D

My photo
menulis apa sahaja yang saya suka...sekadar berkongsi apa yang saya rasa....