Wednesday, September 28, 2011

kite bako je.....suka ayat ni.....sebab tu aku selalu sebut....tapi....

best kan nengok movie...
nak nak kalo movie tu gila kelakar...
gelak golek-golek sampai kuar air mata....
kan kan kan...
wah hilang tensen dowh....
pastu nanti mesti terngiang-ngiang dorang nye dialog...
pergh boleh ingat tu...
boleh tiru balik.....
terbaik ah....

tapi....
korang taw ke apa yang korang tiru tu ?
taw ke maknanya apa ?
ke main bedal je sebut....
makna tak tahu, ada hati nak tiru....
oklah, benda ni da femes...
aku amik contoh mudah k....
perkataan 'apa celup'...

korang taw ke apa makna dia...
ke main sebut je...
sebab rasa cam best je sebut....
hati-hati kawan....
nak mengajuk, nak jadikan perbualan seharian...
check dulu meaning dia apa...
elok ke tak....bagus ke tak...
jangan main tibai aje k....

kekadang kita tak sedar....
kita cuma  nak tiru aksi n nak ajuk balik je...
sebab...kita rasa cam best je....
tapi tanpa sedar kita dah sebut sesuatu yang tak elok...
bahaya tu dik...
tak manaih (manis) eh....


pakai baju kurung, tudung litup, sekali p sebut benda-benda cenggitu 
haish malu....


so....sebelum nak sebut, nak cakap, nak practice....
make sure, u all noe da meaning of the word or sentence...
aish nape tetiba kot english ni...
tape...aku taw apa yang maksud yang aku tulis ni...tak de 18 sx pon....

oklah nak stop kat sini dulu...
berhati-hatilah dalam berkata-kata....sebab itu menggambarkan diri kita...peribadi kita...=D

2 comments:

Eyda Syahida said...

yeahh.. sokong.. ;)

Ku Azhar said...

btl2!! kita kena hati2 dgn ape yg kita ckp...hehehe..

p/s : yup..xde 18sx :p

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Popular Posts

Labels

tentang saya =D

My photo
menulis apa sahaja yang saya suka...sekadar berkongsi apa yang saya rasa....