Wednesday, September 28, 2011

pengalaman itu guru buat aku....=D

semua orang da nak berhenti....
sekali 3 orang plak tu...
dua dapat offer lain....
yang lagi satu, parents tak bagi, sebab selalu balik malam....


kami cari pengganti....
pengganti ni plak, dok dengar citer bebudak ni nak berenti...
tetiba dia rasa down....
padahal tadek papew pon...
ok je....tadek masalah pon....
mungkin dia risau wat happen bila ramai yang tadek....


dan aku.....
aku pernah bekerja...hanya seramai 3 orang....
memang penat...letih....semua ada....
dan sekarang....hq akan cari aku....tak pun abang lan....
everything, aku atau abang lan yang kena setel...
aku atau abang lan yang kena buat...
padahal kami tak reti apa-apa...
aku apatah lagi...
bermula daripada 0....
nothing.....hanyalah cashier biasa....


tapi....
bila ditinggalkan....aku terpaksa teruskan....
takkanlah aku pun nak berenti...
tinggal dua orang, abang lan dan amin....
lagipun, aku baru je kerja kat situ....
dan bila difikirkan balik....

cabaran dan masalah....
untuk dihadapi.....
bukan untuk melarikan diri....


oklah nak stop kat sini....
entry ni ada sambungan.....


5 comments:

rel='nofollow'>shafiqabdshukor said...

berusaha!!!

rel='nofollow'>WuMing said...

Biasa laaa orang masuk dan keluar...Semua industri pun sama..

rel='nofollow'>Irsyad Syah said...

cayok kakak!!! :D

kakak boleh!!

rel='nofollow'>nini said...

thanks sume..=D

rel='nofollow'>ShErA said...

all the best... InsyaAllah, apa yang ada sekarang terbaik...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Popular Posts

Labels

tentang saya =D

My photo
menulis apa sahaja yang saya suka...sekadar berkongsi apa yang saya rasa....