Friday, September 9, 2011

nak buat jahat ??? boleh je...tapi.....

okey, ni kisah kerja aku yerp.....
aku cashier jer...
tapi kekadang nyibuk gak nak wat kerja baker...
sukalah make up kan roti...
sapu telur, letak mayo, susun sosej bagai...
pastu masukkan dalam oven....
kekadang kalau kena temperature tu tinggi...
haiyoo panas deeeerrrr.....


dan.....
aku terfikir sesuatu.....
korang....kalau nak buat jahat.....
try masukkan tangan dalam oven yang bersuhu 200...
oklah, tayah la oven yang bersuhu 200....
korang letak je tangan kat api....
api lighter pun kira okeylah...
agak-agak korang tahan.....
yakin...tak panas....tangan tu selamat, tak pedih, tak tinggal parut....
buatlah jahat.....


tapi kalau kena api lighter yang kecik tu dah rasa panas....
dah rasa sakit....dah rasa cam apa je kan....
cancel je la nak buat jahat tu.....
pastu p check sekali....
kisah kisah dulu....
kalo ada buat salah silap...
cepat-cepat betulkan yer.....


sebab kena api secoet pun dah bising....
apatah lagi api neraka....


oklah nak stop kat sini.....
kita tak pernah lari daripada melakukan dosa...beristighfarlah selalu ....=D

13 comments:

MéuzAngelo™ XXIII said...

api neraka kalo yg size lubang jarum tu pun dh boleh meletupkan bumi..

zulhilmi.tempoyak said...

sabar2 ye...
ad hikmahnye...:)

aku said...

ko wat la dulu..klo ok ak nk join sekaki..hihi

cik mun said...

btol2..api yg kecik pun xtahan ni apekah lg api neraka..

nini said...

sebab tu before nak wat jahat tu kena pk dulu...jangan main buat je...=p

NiGhTiNaNgLe_FARA said...

a'ah2...
baru try td..sakeit laa...
eii..takot2..tamao msuk nerake..

NiGhTiNaNgLe_FARA said...

fa nak tag kat nini dalam semua ga yg fa joined ea..
:)

syahirooAhmad said...

kena mentari panas pun dah terasa.. inikan pula api.. inikan pulaaa neraka. waahhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh~

trigyy said...

kne google dl kesan klu buat jhat.. hehhe.. mne taw dh ada org prnah kena.. hehe

Saiazuan said...

what goes around comes around.. aku slalu pk mcm ni klu aku nk buat jahat..

Ninie said...

Awk!!! Nama kiter sama la....hahaha. Dh follow awk dh. Sudi2 la follow kiter. Amik doodle free kt blog kiter, awk click je header doodle ok!

Bell said...

betul tu..

BeloG MTT said...

Kita semua manusia biasa tak pernah lari daripada buat silap :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Popular Posts

Labels

tentang saya =D

My photo
menulis apa sahaja yang saya suka...sekadar berkongsi apa yang saya rasa....