Wednesday, September 14, 2011

ala kite gurau je la wak....janganlah marahhhh.....

sunyi hidup tanpa gurauan....
tak ceria hari kalo tadek senda gurau...gelak ketawa.....
hambar pesahabatan...tanpa jerit pekik, marah sebab terkena dek kawan sendiri.....
semua tu kenangan....
kenangan manis dalam kehidupan....
tapi......



apakah maknanya gurauan....
kalau gurauan itu MELAMPAU BATAS....
apakah maknanya kenangan....
kalau itu bisa memutuskan persahabatan....
bisa mengalirkan api kemarahan....


wah....peeellisssss berenti sekarang....
cam ayat bunga-bunga je malam ni....haiyoooo...=p

ok ok....straight to da point suda.....
kisah bermula....
ada sorang kawan.....nama dia peah....ok malam ni nak bagi nama klasik je....
ada sorang lagi kawan....nama dia abu.....da kawen da...da ada anak bini da....bapak orang rupenye...heh heh....
tapi selalu dok kaco si peah ni....bergurau katanya....ok fine...gurau kan....
sampailah satu hari....dia amik enset peah....pastu peah malas nak bertekak bagai ngan dia...biar je lah...nak wat cemana, dah malas nak layan....dah ada anak bini tapi still menggedik...haish.....
pastu si peah g la solat....pastu boleh plak tym si peah ni solat.....si abu ni berbalas mesej dengan pakwe peah.....
haiyoooo.....ni gurauankah atau apakah....aku pon tak paham...bak kata abu...tolong balas mesej peah....
haish, nak marah karang cakap tak respect dia plak kan...yelah, dia kan tua dari aku...pangkat pacik2  abang konon gitu kan....
aku plak yang sakit ati bagi pihak peah....

oklah nak stop kat sini je....memang sengaja story tanpa penutup...haha

hidup ni sunyi je tanpa gurauan...tapi kalau gurauan tu melampau.....baik tayah bergurau pun tape..sekian terima kasih...=p

3 comments:

rel='nofollow'>KUKUMALU said...

Nak bergurau tapi xkena pada tempat..haihh susah jgk..

rel='nofollow'>Dylla Abas said...

ish..kalau dh tahap smpi tlg replykn msg bf/gf..tu bkn gurauan lg namanya tu.tu namanya sengaja nk cr penyakit..

rel='nofollow'>ShErA said...

nak bergurau sampai balas mesej... aiyaa.. benda mcm tu bkn boleh dibawa bergurau...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Popular Posts

Labels

tentang saya =D

My photo
menulis apa sahaja yang saya suka...sekadar berkongsi apa yang saya rasa....