Wednesday, September 14, 2011

yeaaaayyyy.....dapat duit raya....(besar2 pun still dapat okeh =p)

semalam stok sampai....
biasanya sekali la dengan surat-surat bagai...
pastu ada plak satu sampul tu ada nama aku...
so dengan semangat wajanya aku p bukak sampul tuh....
kat situ ada tulis pnc lak tu....
tebal lak tuh....
terus terjerit aku nengok ada sampul raya....
yeaaaayyyy....dapat duit raya...
sume orang dapat....satu sorang la kiranya.....


lepas da setel semua simpan stok....
sign do bagai.....
bagi-bagila duit raya tu.....
macam-macam reaksi aku leh tengok...
tapi memang buat aku tergelak dan terpk sesuatu....
haha....


oklah sebelum aku proceed...
aku nak tanya korang dulu....
apa perasaan korang bila dapat kad raya dari company....
company yang agak besar la....
boleh dikatakan outlet seluruh negeri la....
luar negara pun ada....
n second question, what is/are ur expectations ?????
hahahahahha...ok sorry rasa cam nak gelak jap...


ok dah jawab dah dua soalan mudah tu....
now proceed with da story k....
abang lan da amikkan untuk boys....
da bagi-bagikan satu sorang....(padahal, masa tu ada 2 boys je..haha)
pastu aku bagi kat kak lyn...
erra dengan linda p solat....
kak lyn buka sampul tu n....
dia tergelak...
ok baiklah....


pastu...bila linda dah selesai solat, da masuk kedai balik...
aku bagi la kat dia satu....
dia sangat excited...dan teruja....
sekali dia bukak.....muka dia cam berubah....
aku rasa nak tergelak....
tapi dia pandai cover....dia cakap...ala....nape tak keras pun duit ni...(nak duit baru konon)
hahahahaha....padahal dia cam nak cakap...ni je ??????
pastu aku cakap la kat dia...tak pe...rezeki banyak ni je, tak baik cakap macam-macam...


aku balik umah...
gtaw umi aku, dapat duit raya....
beria dia nak taw berapa...
bila aku bagitau dia...dia tergelak....
pastu dia cakap...tu je ?????
hahahahahaha.....


oklah....aku tak mo bagitau amount dia....
n niat aku bukan nak malukan company aku sendiri..
wah ayat tak leh blah, company aku...hahaha
cuma aku nak kongsi apa yang aku rasa
apa yang aku fikir....


kekadang......bila orang tak bagi....
kita cakap orang tu kedekut......alah...bagi singgit je pon tak pe...
kita terima je.....
tapi....bila orang bagi sikit...kita tak puas hati...cakap orang kedekut jugak....
so......
ok aku memang takkan tutup pun entry ni....
korang boleh pk sendiri kan....
apa yang aku nak sampaikan....=p


oklah nak stop kat sini dulu....
setiap apa yang berlaku.....semuanya boleh bagi pengajaran pada kita....dari kita je...nak amik atau tak....

4 comments:

adan said...

manusia tak pernah syukur.. ada je yg kurang..

trigyy said...

nmenya tak prnha b'syukur.. kan kan.. lumrah hdup la tu kn.. huhu

KUKUMALU said...

Kongsi r.. (sambil tadah tangan)

haha:P

nini said...

yes...lumrah kehidupan....susah na nak bersyukur.....


kukumalu..: boleh2...t kalo ada rezeki saya wat segment...=p

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Popular Posts

Labels

tentang saya =D

My photo
menulis apa sahaja yang saya suka...sekadar berkongsi apa yang saya rasa....