Tuesday, November 15, 2011

aku beli buku tu sebab abang tu hensem...erk...=p


Setiap kali aku lalu depan booth buku tu, setiap kali tu jugak aku berenti kat situ belek-belek buku....sebab aku memang suka membaca...especially motivation book....kalo dulu, buku-buku hm tuah selalu je jadi pilihan...aish minat gila dengan dia tu...hehe

tapi skang ni, buku kat atas ni da berjaya menarik perhatian aku....sepuluh kali aku pegang, tilik, belek-belek......pastu nengok harga....semenanjung malaysia, rm 28.00....dan disebabkan tengah bulan, so aku letak balik....=p


pastu satu hari yang hening...haha...aku lalu lagi depan booth tu....belek-belek lagi....pastu abang ensem yang jaga booth tu tetiba tegur aku....aku cakap la, aku tertarik ngan buku tu, tapi mahal la plak....tunggu gaji la dulu...pandai plak dia cakap, buku tu tinggal satu aje...aish.....tak senang duduk aku dibuatnya...tape la...duit tadek nak wat cemana kan....


tym tu aku rehat, tapi tataw nak lepak mana....merayap je la keje kitowang dalam giant tuh....finally aku patah balik, p beli buku tu....haha....dapat la rm 25.00...

padahal tadi tadek duit, tetiba bleh plak beli buku tu...sebab ? abang ensem tu eh ? oh ....ntah la...=p


oklah nak stop kat sini dulu.....
entry ni nothing ? tak....ada sumthing ekceli.....kalau nak jadi penjual yang berjaya, kenalah ramah dan rajin senyum...erk hensem tu tambahan kot...hahaha.....so that, rasa cam nak pergi je kat booth tu, pastu bila dah singgah kalau kena cara....ada la benda yang dibeli...ye dak...=p

3 comments:

rel='nofollow'>Bell said...

kdg mahal tapi berbaloi..baloi..:)

rel='nofollow'>ShErA said...

shera pernah tengok buku ni... tapi, tak sempat nak beli lagi...

rel='nofollow'>ctk said...

hahahaha..mahal pon xkesah lau abg ensem kan..haha

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Popular Posts

Labels

tentang saya =D

My photo
menulis apa sahaja yang saya suka...sekadar berkongsi apa yang saya rasa....