Sunday, January 15, 2012

printer baru aku....=p

 
dulu masa aku part 4 ni printer yang aku guna...(gambar ni pinjam google je =p)
tapi printer ni dah rosak....
ink dia yang tepi tu pecah....aish...







sekarang, aku beli printer baru...(pon dari google gambarnya, tapi blog dia ada story details pasal printer ni)
hp...harga dia rm 249...
ekceli aku nak beli yang ink kat luar...
tapi lepas penjual tu story mory pasal printer ni
so aku beli printer ni....




pastu aku balik umah....
terkial-kial aku pasang...
tapi tak dapat print...
haiyaaa...bikin panas betul la...
last aku simpan aje...
esoknya aku call kedai tu n tanya....
akak yang jawab call tu suruh aku bawak printer tu p kedai dia...




abang tu cakap, 
aku punya ink tu dia agak kering....
pastu dia amik tisu n lap sikit...
lepas tu dia buat alignment...
ok aku pun tataw apekebenda alignment ni...
bak kata abang tu...
kalo baru install ink baru memang kena buat cam tuh...


dan ni yang aku google pasai alignment...

Align the print cartridges

Typically, you only align print cartridges after installing or replacing a cartridge. However, you may also need to align cartridges when:
  • Characters are improperly formed or are misaligned at the left margin.
  • Vertical, straight lines are wavy.

From your printer:

  1. Load plain paper.
  2. Press the Menu button, and scroll to Align Cartridges.
  3. Press Select. An alignment page prints. Once this page prints, your automatic alignment is complete.

From your computer:

  1. Load plain paper.
  2. Open the Lexmark P910 Series Utility.
  3. From the Cartridges tab, click Align Cartridges... . The Cartridge Alignment dialog appears.



  4. Click Continue to print the alignment page.
  5. On the Alignment Status dialog, click OK if automatic alignment is successful. If automatic alignment is not successful, clicking OK will return you to Utility Main Window.

kalo bebudak computer mesti da terer kan pasal mende ni semua....aku aje yang terkial-kial...
hehe...


oklah nak stop kat sini...
kita takkan tahu kalo kita tak ada dan tak biasa....=p

3 comments:

MeeRole said...

Aku pkai printer dkwat kat luar dlu..walopn dkwat kat luar msih banyak tpi nape mse nk prnt dier ckap dkwat da abis ek?conpius btol..

Khumaera Ismail aka Mariam Ismail said...

dulu mase blaja setiap 1 thn beli printer baru.suke sgt rosak.huhu~

biela bell said...

kadang2 printer mmg bwk mslah..geram pun ada klu tiba2 printer jadi mcm ting tong sikit..haha.adoyy

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Popular Posts

Labels

tentang saya =D

My photo
menulis apa sahaja yang saya suka...sekadar berkongsi apa yang saya rasa....