Wednesday, March 28, 2012

jadi orang kedah a sat g....

Alhamdulillah.....aku dapat kerja kat kedah....yang aku p interview without any certificates tu....aku minat sangat bidang training...sebab tu aku sanggup attend interview without any certificates....tapi aku call dulu la kan depa, kasitau semua...depa cakap ok,t boleh pos...so aku p ja la...

Alhamdulillah, Allah permudahkan urusan aku...aku memang tak de sedara mara kat kedah...memang aku main redah aje ni...cari rumah sewa dan yakin je....memang owner rumah suh p tengok, tapi nak tengok camana...kira jadi aja la....

lagipun, kalau boleh aku nak setel dulu semua kerja masa training kat star...so, khamis baru aku balik terengganu....jumaat naik bas p alor setar....

Alhamdulillah, masa dok cari-cari rumah sewa, kak shaz, mesej ajak dok sekali...dia pun dapat kerja tu...kami p interview ari tu sekali...n dia ada kereta, so bolehlah aku tumpang sekali....

mungkin memang rezeki aku kat sini...semuanya dipermudahkan aje...

oklah nak stop kat sini....bukan nak bangga, tapi ada sesuatu yang aku nak sapaikan sebenarnya....

kalau dah rezeki kita, InsyaAllah kita akan dapat....tapi tak de la nak berserah cam tu aje..usaha tetap usaha...kalu tak dapat...means rezeki kita kat tempat lain...InsyaAllah...


3 comments:

Zaza Fakharuldin said...

alhamdulillah, mmg rezeki akak. hehehehehe

dhiera said...

tahniah!! tapi jauh ye cari tempat kerja.. nanti susah nak balik kampung~

Cik Yatt said...

tahniah..btw kedah at mne?

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Popular Posts

Labels

tentang saya =D

My photo
menulis apa sahaja yang saya suka...sekadar berkongsi apa yang saya rasa....