Saturday, May 7, 2011

korang memang bodoh sebab x dapat tawaran mana2...

Link
TAHNIAH !!! aku ucapkan pada semua yang terlah berjaya menyambung pelajaran ke peringkat seterusnya....Anda memang hebat!!! ini adalah permulaan....dan peluang...so gunakanlah ia dengan sebaik2nya...Semoga kejayaan akan terus menjadi milik anda...=D

yang gagal ? korang memang bodoh...sebab tu tak dapat masuk u...hahaha...orang suh belajar masa sekolah dulu tanak....pemalas...skang, nak menangis air mata darah pun sia2 je...hahaha...

kejam kan ? biasalah manusia memang macam tu, yang pandai di agung2kan, yang bodoh diperlekehkan serendah-rendahnya...maafkan aku, kasar plak aku rasa...tapi itulah dunia..aku bagi contoh sikit je, sebab aku tak sampai hati...tapi aku memang pernah conduct modul yang mengutuk orang cam tuh, pergh....sampai mulut aku kena cakap puaka...hahahaha...nak gelak jap...

ok ok...im sorry k...aku bukan nak sakitkan hati u all....tapi tula hakikat yang u all kena terima kan...aku taw mesti ada yang nak lempang atau bunuh aku sekarang juga.....

maafkan aku lagi sekali ye...mintak maap banyak kali pastu buat lagik..argh blah la ko nini...
ok kali ni betul, korang jangan sedih...yeah, aku tahu....sedih kalo dihina macam tu kan, dah la tak dapat dikutuk dihina plak...hello ko ingat aku tadek perasaan ke, bagilah motivasi sikit....ye memang nak bagi la ni, jangan la marah-marah....sila bersabar ye =D

korang korang korang yang tak dapat tawaran nih...yang orang dok kata bodoh ni, yang dok kata korang ni pemalas ni.....dengar sini aku nak cakap...korang tak bodoh, tapi...rezeki korang bukan kat situ k. korang merancang...Allah juga merancang, dan tentunya, perancanganNya lagi hebat dari perancangan korang ye tak....so, tayah sedih-sedih, tayah putus asa...banyak lagi peluang dan ruang tuk korang selagi korang tak putus asa....pe korang ingat masuk u tu nanti keje bagus, gaji tinggi ke ? tak jugak...rezeki masing-masing dik...even kita berniaga pasar malam pun boleh kaya mengalahkan budak u...so dari kita je mencari peluang dan ruang yang ada...aku yakin kat Mesia ni berlambak ipt, kursus tu, kursus ni bagai....form 6 pun ada....belajar je...tak kisah kat mana kita belajar, yang penting diri kita, bukan tempat tu...

aku pernah story pasal Eddy dalam entry TENTANG DIA kan..kalo korang pernah bacalah...budak ni kelas belakang, tapi dapat 7A dalam PMR...kagum aku...padahal kelas belakang tu, korang taw je la kelas belakang camana, dengan persekitaran dia camana, cikgu2 pun lagi sayang budak kelas depan, kawan2 pun main je lebih...tapi still dia boleh berjaya...

so korang yang tak dapat masuk u, bukan bermakna hidup korang sudah gelap...no....ini adalah permulaan baru dalam hidup korang k...jangan putus asa...sebenarnya, korang di uji...di uji dengan tak dapat tawaran kemana-mana....masa ni korang leh nilai diri korang...korang ni tabah tak, sabar tak, mampu tak menanggung ujian ni....yeah...aku yakin korang mampu, sebab ujian yang diberikanNya sesuai dengan kemampuan kita...

sebelum aku stop...maafkan aku, kata-kata aku kasar.....tapi kalo korang leh terima kata-kata aku, korang memang hebat, berjiwa kental....peluang untuk korang ada...korang cuma perlu explore dan bersabar okeh...jangan salahkan sesiapa kerana ini semua adalah ujian...good luck =D

10 comments:

ArericH said...

giler kejam pnya statement. ahahah

nini said...

hehe...maafkan saya....tp benda tu yang selalu kita dengar kan...dan ayat tu juga wat kita kuat sebenarnya =D

bahiyahaziz ; said...

kejam!! hehe..tp tu la hakikat kan..btw yg ta dpt twaran mne2 tuh,cbe kowang rerajen cek kat tenet kolej-2 swasta tuh sume..klo nk brjaya kne usaha skit..

Rosalia Huda said...

waa;( sedih x dpt mne2:(
dpt 5A pun org nk ckp bodoh jgk ke
sbb x dpt ne2??

nini said...

bahiyah : yup...banyak je ruang dan peluang

rosalia : belum ada rezeki, jangan sedih2....insyaAllah...awak mungkin akan dapat yang lagi baik dari ni =D

cik ungu said...

hahaha..statement paling kejam.!
bodoh dan pandai,ukurannya bukan pada pelajaran je kan...insyaAllah,Allah lebih tau ape yg terbaik untuk diri kta..

p/s:cik ungu pun xdpt mne2 kot.!xpe2..xde rezeki kan..

athime said...

senasib dgn rosalia.. T^T.. tpi aku mcm xmo masuk u la.. errr...

He is AM said...

garang upenyer nini nih??tkut plak asenyer

nini said...

cik ungu : statement tu memang kejam...tapi itulah yang selalu kita dengar kalo kita gagal kan..so kuatkan hati, kita bukan bodoh, tapi belum ada rezeki...

athime : tak kisah masuk mana2, yang penting kita belajar...gud luck =D

am : ups...tadek la garang, cuma bagi sedikit overview dengan dunia luar...itu hakikat dunia...

cik arija said...

owh.kejamnye statement tu..dont worry la kalo xdpt msk u cz rezeki tu ader kat mane-mane je.yang penting jgn putus asa.teruskan usaha =)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Popular Posts

Labels

tentang saya =D

My photo
menulis apa sahaja yang saya suka...sekadar berkongsi apa yang saya rasa....