Thursday, February 21, 2013

tips : jangan tanya.....

Assalamualaikum wbt, 

dulu zaman belajar-belajar...mesti you all biasa buat presentation kan....
pastu bila last sekali, mesti cakap macam ni 'ada soalan ?' 
padahal.....dalam hati...tak dak tak dak tak dak....sape sape berani bagi soalan siaplah ampa lepas kelas nanti....
muka pun dah cemberut je....bengang je kalau ada soalan......tapi kalau tak dak...hamboih...senyum lebar sampai ke telinga....

ni ada tips....camana nak tanya tapi tamau bagi orang tanya...
erk...camana tu....
nak tanya, tapi tamau bagi orang tanya...

macam situasi yang aku bagi kat atas tadik la, 
abis je present mesti wajib cakap 'any question ?' 
tapi hakikatnya, tak mau bagi kawan-kawan tanya....
kan kan kan...

so cara dia senang aje....
sambil cakap 'any question ?' atau 'ada soalan ?'
sambil angkat lima-lima  jari tu macam nak buat 'give me five' macam dalam gambar....
macam cakap stop kan....?
memang tu pun maksudnya......stop from ask any question...hehehe....



acu cuba try test dulu...kalau menjadi habaq na....
tapi biasa-biasa aku buat menjadi ja....=D

ok nak stop sini dulu k....

3 comments:

Azwa Azee said...

If buat lagu tu confirm2 markah presentation kurang..hahahah

Iffah Afeefah said...

errr slalu buat hint je kat membe2

takpon pesan awl2 jgn tnye LOL

afzalsukasuki said...

sebelum dorang sempat angkat tangan, terus cakap terima kasih

tak pun buat2 jawab telefon dan terus keluar kelas :P

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Popular Posts

Labels

tentang saya =D

My photo
menulis apa sahaja yang saya suka...sekadar berkongsi apa yang saya rasa....