Friday, March 15, 2013

alamak....selera makan naik !!!!

Assalamualaikum wbt...

Waalaikumussalam wbt...


Na : Produk YYY tu sedap tapi selera makan Na makin naik la lepas makan produk YYY tu....

Nini : O ye ke...sama macam produk ZZZ....adik nini cakap selera makan dia naik lepas makan produk tu....tapi dia makin cantik..hehe...

Sha : Dalam produk tu ada Ginko Biloba.....Ginko Biloba ni menggalakkan pengaliran darah, termasuk ke otak, tangan dan kaki. Ia juga mengawal keanjalan saluran darah serta mengurangkan kecenderungan pembekuan darah. Sebab tu dia meningkatkan selera makan 


erk...aku tak paham sangat apa kena mengena meningkatkan pengaliran darah dan meningkatkan selera maka, tapi aku diam ja. terus aku p belek produk ZZZ....memang ada Ginko Biloba pun...patutlah...hehe....


kebanyakan produk yang untuk cerdik pandai kuat ingatan ni guna ekstrak ginko biloba...sebab ginko biloba ni 


ginko biloba

  1. Membuat Otak dan Pikiran menjadi FRESH, meningkatkan fungsi otak ( meliputi fungsi memori dan mental)
  2. Dengan lancarnya aliran darah ke kepala, membuat penglihatan lebih terang, hilangkan suntuk dan jenuh
  3. Meningkatkan daya ingat, konsentrasi dan kewaspadaan, serta meningkatkan kecerdasan
  4. Membantu mencegah Pikun dan Stroke (stroke adalah suatu kondisi yang terjadi ketika pasokan darah ke suatu bagian otak tiba-tiba terganggu)
  5. Meningkatkan nafsu makan pada anak



memang ada kebaikan dia lah ginko biloba ni, cuma kalau badan dah comel mungkin kena take care...nak suh jadi pandai tetiba ngan selera makan sekali naik...terus jadi double comel kan...hehe...so cek dulu dia punya bahan yang digunakan untuk sebarang produk tu....


ada je produk lain...cam kismis tok guru, minyak anugerah...

ataupun cara lain....banyakkan mengaji...=D 

7 comments:

Nurzakiah Hanum said...

wow bestnya

nuyui a.k.a miss YUI said...

hihi.. ada kesan trsndiri.

Iha Zaliza said...

kalau kesan tu boleh buat kita jadi "comel" apa salahnya :D

Syahira Adisa said...

nice entry dear (:

Mas Zull said...

assalamualaikum nini....bestnya ...:)

jom join....

http://maszull.blogspot.com/2013/03/segmen-sabtu-by-emas-putih.html

Izza Sakura said...

http://izza-sakura.blogspot.com/2013/03/segmenjom-blogwalking.html jom join

nik ros said...

baru tahu rupa dan kesan ginko biloba ni. dulu dgr jugak btk produk kecantikan dan kesihatan ada bahan ni

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Popular Posts

Labels

tentang saya =D

My photo
menulis apa sahaja yang saya suka...sekadar berkongsi apa yang saya rasa....