Friday, March 15, 2013

rasa dihargai

Assalamualaikum wbt....

Waalaikumussalam wbt...


untuk semua yang masih tanam anggur 


Apa yang berlaku selama ini adalah ujian dariNya...

Dia tahu yang terbaik buat Aku...

dan kini aku sudah mampu tersenyum kembali...=D



baru 2 minggu kami bekerja....tapi rasa macam dah lama....ni buktinya kita sayang tempat kita kerja....hopefully berterusan......

tetapi.....kawan aku yang masuk sama-sama dengan aku, tetiba dapat offer lain....

so, dia berhenti mengejut, bos berat hati jugak nak lepaskan, seba perfomance dia pun sangat okey....


bos : nini pun cari kerja lain jugak ke ????
aku : tak de lah....aritu nini pernah, hampir dapat kerja kat area paka, tapi mak nini tak bagi....so nini memang tak mintak dah area lain kecuali area sini aje...
bos : sekarang masih cari lagi ke ?
aku : tak dalah, dah lama nini tak bukak mudah.my...
bos : tak yah la cari...kerja kat sini je lah.....


rasa sangat terharu bila bos cakap cam tu...rasa macam dihargai....

2 bulan aku rasa cam orang gila......
hantar resume, attend interview....degree aku depa macam tak pandang pon...
aku rasa rendah diri sangat-sangat....
dan sekarang aku tahu....

Dia telah aturkan yang terbaikkk buat diri aku...
2 bulan di rumah...aku berehat sepenuhnya.....tolong mak aku apa yang patut......eratkan hubungan aku dengan kazen kecik (faiz) yang dulunya takmo kawan pon dengan aku, la nih, pantang nampak aku...mesti berlari nak main-main dengan aku.....

bersabarlah......ada sesuatu yang TERBAIK buat kita....yang kita tak pernah tahu..=D

7 comments:

nadia hikari said...

congrates . kerja rajin rajin yeee :))

Rozuan Ismail said...

saya masih tanam anggur.hehe

nik ros said...

tahniah...rezeki lain2.ada hikmah semua tu kan.

biela bell said...

rezeki kita Allah dah tentukan.. kadang apa yg kita nak sgt2 tak dapat..dan kita dapat apa yg tidak terjangka..dan itulah yg terbaik..insyaAllah :)

Sunah Sakura said...

yup, setiap aturan Allah tu ada hikmah yang tersembunyi!

Rezatul Akma said...

sy paham macam mane rasanya jadi pengusaha anggur ni :p bosan yang amat . perancangan Allah lebih baik dari kita kan ? :)

Ina Haireina said...

tahniah.. alhamdulillah... Allah tau apa yg terbaik.. yg penting kite berusaha kan..

keje leklok ye.. hehehe..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Popular Posts

Labels

tentang saya =D

My photo
menulis apa sahaja yang saya suka...sekadar berkongsi apa yang saya rasa....