Saturday, May 7, 2011

Maharaja Lawak 6 - Jozan




dah tengok maharaja lawak 6 ? mesti lah dah kan...haha...sape yang korang minat ? mesti aku taw..mesti jozan kan...kalo tak jozan, nabil, tapon sepah....ok ok jambu..kan kan kan ???

tak kisahlah korang minat sape, yang penting aku minat jozan..hahaha...dan dan kan...tapi aku tak tengok lagi, otw nak tengok...biasalah dah nye tengok kat youtube je kan, so dia ngah loading lagi...biasalah tenet free ni memang macam siput dia jalan...ngok ngek ngok ngek...hehe

tengok komen dari peminat2 jozan, macam jozan tak perform sangat...erm...tak bestnya...aku dah la minat dia, p dia tak perform lak malam ni...haish...padahal selama ni dia best je....tak pernah puas pun tengok dia...nak tengok sokmo wase...sokmo sokmo dakpe...tapi kali ni...dop tengok gi, baca komen komen je, rasa cam malas je nak tengok...tu baru baca komen tuh....haish betapa memberi kesan yang mendalamnya komen orang kat kita kan...boleh naikkan kita atau boleh jatuhkan kita...

ekceli apa yang aku nak sampaikan kat sini...bukan membebel menyatakan ketidak puasan hatiku pada zizan sahaja, tak puas hati ada gak la , tapi sebenarnya apa yang aku nak cakap...bukan senag kan nak kekalkan performance kita....bila orang dah suka...orang mengharapkan yang terbaik dari kita, tapi bila kita tak capai apa yang dorang expect...boleh menyebabkan dissatisfaction kan....dan tak semestinya perfomance kita tak bagus pada mulanya, kita akan terus gagal...tak....kegagalan pada mulanya tu la sebenarnya adalah permulaan untuk kita berjaya...supaya kita tak leka dan lalai...orang yang berjaya pada awalnya..memang lah bagus...tapi kedudukan mereka tu agak bahaya....sebab dorang dah berada di aras yang selesa, terbuai sikit gak....jatuh rudum rapok lah jawab dia kan...

so...kalau korang pernah gagal...jangan sesekali putus asa...sebab kegagalan tu sebenarnya mematangkan korang...dan kadang-kadang orang yang gagal inilah lebih berjaya daripada orang yang selalu berjaya....=D

5 comments:

Love hurt aeNnn said...

suka entry kamu.. :)

Love hurt aeNnn said...

lahh. nie kan dah cukup besar.. hihi

Srikandi Bonda said...

jozan... hehehe.. salam kenalan. =)

He is AM said...

jozan best...tp kli ni kureng..

nini said...

tu ah...haish...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Popular Posts

Labels

tentang saya =D

My photo
menulis apa sahaja yang saya suka...sekadar berkongsi apa yang saya rasa....