Sunday, May 8, 2011

ini bukan entry L.U.C.....A.H

Nkebanyakan kita akan tertarik pada sesuatu yang mengutuk...kan ? hahaha...ok ok aku tau ada yang tak paham sebab aku tak reti canew nak tulis ekceli...tettttt....maksud aku, kalau tajuk akhbar tulis pasal benda yang elok....nak ke korang beli, ada la beli tapi tak berapa ramai la, kalo tulis tajuk mengarut, ramai plak beli kan...?

contoh lagi, kalo buat event, tulis 'CERAMAH AGAMA - MENGHADAPI SAKARATUL MAUT...' adalah dua tiga kerat yang datang....tapi kalo tulis 'MALAM PERTAMA.' wallah punyalah ramai yang datang, makanya event tu, adalah forum tentang menghadapi malam pertama di kubur....tapi dah datang kan, dok plak kat tengah2 depan pentas sebab semangat gitu kan...dah tu, nak balik segan, so terpaksalah kita tunggu sampai habis....

dan aku ? aku adalah blogger baru...yang tak ramai pun yang sudi lepak2 kat sini...tapi, bila aku tulis something yang kasar as my title for da entry macam 'KORANG MEMANG BODOH SEBAB TAK DAPAT TAWARAN MANA2, banyak plak orang lepak kat sini juz nak baca entry tu kan....aku rasa kalo aku tulis, 'Tahniah, yang berjaya masuk u, yang gagal sila bersabar.' aku yakin mesti tak ramai yang datang...hehe...nampak sangat kan aku gile traffic...tettttt....

oklah, sebenarnya aku tulis semua entry based on my opinion and from my view....dan aku kadang kala ingin berkongsi apa yang aku rasa...sebab kadang-kadang, buku, blog, majalah lah yang dapat menasihati kita, mengurangkan rasa sedih kita....dan sebenanrya, sometimes entry tu semua untuk diri aku sendiri, sebab, aku tahu dan amat yakin, hanya aku yang kenal aku, dan hanya aku yang mampu pujuk diri sendiri...tadek orang lain yang mampu pujuk aku...kalo ada orang cakap aku jahat, mesti aku je yang boleh pujuk diri aku dengan cakap benda baik, cam...tak pe lah aku jahat....jahat dimata ko, di mata aku, aku tetap baik...dan bila benda-benda positive tu diucapkan atau dibacakan atau ditulis, ia akan meningkatkan semangat aku balik...yeah, always think positive....

dan bila entry tu, dapat respond dari orang, ada yang tegur cara aku...ok still im sorry k...dan sekarang aku terfikir.....manusia ni dia tegur, tapi...dia still jugak kan pergi baca benda tuh...tetttt...hahahaha...so canew tuh, macam juga entry lucah, ok ni contoh, kita cakap tak elok, tapi still kita p baca benda tu, buktinya, traffic tuk entry tu tinggi, ok aku memang tak wat entry lucah...sorry k...kalo ada, maafkan aku, tak pasan kot, tapi aku rasa memang tadek lah...hahaha

last, sebelum aku stop...aku nak say something..dalam satu perenggan boleh ?

seburuk mana pun orang tu, sejahat manapun mulut cibai dia...still ada positive yang kita boleh jadikan pengajaran di situ...terserah pada kita nak amik yang negative atau yang positive, tapi biasalah manusia lebih kepada nak yang negative, sebab yang negative tu best kot...ntah...

nak tiru amir lah...im sorry =D

2 comments:

Srikandi Bonda said...

moralnya, tajuk kene BOOM! heehe =)

nini said...

sib bek taleh like....srikandi boda...haha =D

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Popular Posts

Labels

tentang saya =D

My photo
menulis apa sahaja yang saya suka...sekadar berkongsi apa yang saya rasa....