Saturday, May 21, 2011

OFFICE MANAGEMENT COURSE - gelap masa depan

yeah...aku tahu aku akan kena marah oleh para pelajar OM...oh oh maafkan saya..ampun dik...bukan akak cakap, tu orang lain cakap....akak ulang balik pe yang dorang cakap je....hukhuk...jangan salahkan saya...

aku cuba cari kat tenet ni, tapi aku jumpa ni je kat SINI...mungkin sebab aku tak buat kajian mendalam kot...wah gitu kan....ok ok...tu bukan ceritanya...kisahnya begini...seorang adik....dapat course OM kat UiTM...pastu rasa berbelah bagi dan risau semacam je, sebab katanya, kawan dia cakap amik course ni, tadek kerja..erk i mean, peluang kerjaya tu kurang..cam tu la lebih kurang..sejauh mana kebenarannya, aku tak tahu...tapi apa yang aku nak sampaikan begini...

kalau dah rezeki tu kan, tak kisahlah dik, kita belajar apa pun...mesti akan ada kerja. tak perlu nak risau-risau fikir kerja. sekarang dah dapat tawaran, terima tawaran dan belajar je sampai dapat keputusan yang cemerlang. soal kerjaya ni nanti baru fikir, sebab sekarang ni awak cuma perlu belajar. nanti nak pk pasai kerjaya ni, part 6 ye. baguslah kalau dah ada dalam otak nak kerja kat mana-mana, tapi kalo dok ada dalam otak amik course ni tadek keje tu...yang effect tu...effect apa ? effect diri awak le. nak belajar dah tadek mood, sebabnya, alah kalo aku bagus pun, nak keje pe....

jangan risau kerja tu ada. kalo dah rezeki tu, yang tak sangka-sangka pun boleh jadi milik kita. dan paling penting, tak semestinya kalo kita amik course tu, kita akan kerja dalam bidang tu. berlambak je manusia yang amik course lain, kerja bidang lain. cam abang angkat aku, amik sains sukan kerja kat imigresen. baiklah. pastu kawan aku lagi, abang ipar dia, amik engineering, tiba-tiba kerja kat hotel. baiklah jugak. so tadek istilah tadek kerja. kerja melambak je, tinggal nak ngan tanak je. 

so adik-adik yang bakal melanjutkan pelajaran tu, jangan menyesal dengan pilihan yang anda lakukan. teruskan melangkah ke hadapan, jangan menoleh kebelakang lagi. dan untuk semua adik-adik yang mendaftar esok di UiTM....gud luck....=D

o ye...jom join ni...click SINI k.

7 comments:

rel='nofollow'>Srikandi Bonda said...

hehe.. sy pun student OM. InsyAllah, rezeki Allah ada di mana-mana. Yg penting usaha. ^__^

rel='nofollow'>mushroom said...

orang yang x sambung belajar tuh pun boleh ada kerja gak.. tp bermula dari bawah.. pun boleh jadik kaya gak tau ^^

rel='nofollow'>nini said...

srikandi : yes setuju ngan kamu...=D

rel='nofollow'>nini said...

mushroom : yes....dari diri kita je, nak ke tanak...(da macam tajuk buku hm tuah da)=D

rel='nofollow'>►AdamXis◄ said...

assalam...OM nie byk betul diperlukan dlm kerajaan n swasta...tp beshnya kat gov laa...betul tuu...stady dlu rajin2...nnt dh berjaya dlm stady...insyaAllah berjaya jugak dlm kerjaya.amin

rel='nofollow'>nini said...

tq adam...t kalu ada peluang, saya gtaw adik tu...=D

rel='nofollow'>joe_sakura said...

budak tu sengal sgt..haish..(dlm hati nga mrh giler nih)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Popular Posts

Labels

tentang saya =D

My photo
menulis apa sahaja yang saya suka...sekadar berkongsi apa yang saya rasa....