Sunday, September 4, 2011

klinik kerajaan vs klinik swasta

gigi aku pecah...erk...
pastu dia jadi tajam....
pastu dia meyebabkan lidah aku sakit...


tadik aku p klinik...
klinik kerajaan je...
lepas amik nombor...
agak lama la jugak kan, so aku p klinik swasta kat sebelah klinik kerajaan tu...
tapi...
tadek orang la pulak kat kaunter tu...
haish...ni nak kerja ke tanak nih....

pastu aku p kal no klinik tuh...
ada pompuan jawab...
tapi bleh plak dengan selambanya aku tanya
nape kat kaunter tadek orang....
dia letak n baru la nampak orang keluar dok kat kaunter tuh...
aku nak tanya je pun...
kalau tampal gigi berapa rm....
dia cakap rm 60 ++
ok baiklah.....kalau aku makan kepsi dah boleh makan 6 kali...
boleh belanja korang makan lagik...
tak pe la...


so aku p klinik kerajaan je la, tunggu angka giliran aku dengan penuh sabar....
pastu jumpa la doktor tuh,
dia check je...
then dia cakap kena buat appointment...
esok baru boleh tampal gigi aku yang tajam tu supaya dia tumpul...


cerita bukan main panjang....
padahal aku nak cakap sikit je....
aku nak cakap...
patut la klinik swasta mahal, sebab klinik kerajaan banyak cekadak....
dan cerewet...nak jugak buat esok kan....
kalau buat terus tak nak plak...haish....
dah bayar pun singgit je kan...
so terima je la...
patut la sesetengah orang tu prefer klinik swasta...
biar bayar mahal tapi puas hati....


oklah nak stop kat sini dulu....
orang kata.....alah membeli menang memakai....
tapi kalau tadek duit tu, sanggup je la....=p

6 comments:

rel='nofollow'>Bell said...

hahaa..nama pun bayar seringgit je nini..kena byk sabo2 je la..

rel='nofollow'>Zul Fattah said...

aku pernah tunggu d hospital krajaan, 5 jam.. penat woo

rel='nofollow'>nini said...

kak bell : taw tak pe...sabo je la...

zul : kalau nak cepat kena lah bayar mahal..hehe

rel='nofollow'>ShErA said...

klinik kerajaan memang kadangkala banyak cekadaknya... bila nak cepat, memang prefer klinik swasta...

rel='nofollow'>aku said...

kdg2 klink kerajaan ni wlaupn murah kna byk brsabo skit...nk cepat gila swasta..tp tula..mahal lak..huhu

rel='nofollow'>sing ora-ora said...

belajar erti kesabaran kan molek tue...^__^

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Popular Posts

Labels

tentang saya =D

My photo
menulis apa sahaja yang saya suka...sekadar berkongsi apa yang saya rasa....