Sunday, September 4, 2011

mentang2 ko bos...sesuka hati ko je nak arah aku itu ini....=p

rasa macam nak buat sambungan lepas baca komen-komen untuk entry INI....
ada yang tanya apa cer...?
wah thanks sebab concern yer....=DDDD


aku tak marah pun sebenarnya....
cuma aku nak share sesuatu...
wah gitu kan....


kisahnya simple....
kekadang bos suruh kita buat itu buat ini....
lepas tu kita rasa bengang campur nak marah...
kita nampak bos tu suka arah itu sesuka hati dia...
padahal bos tu da ada rancangan dia sendiri.....
kan ke kalau management ni dia ada
planning, organizing, leading and controlling...
so dah memangnye la kerja dia dok plan n arah itu ini....
kita yang tak tau apa planning dia ni kekadang tau nak marah je
bila dia suruh buat macam-macam....


ehem ehem...backup bos nampak....
cam nak ngipas bos je bunyinya kan....
hehe.....no no no...kat tempat aku kerja mana de bos...
so tadek istilah aku nak ngipas bos....
cuma nya masa bos tadek ni....
aku nampak semua tu....


setiap hari ada target sales.....
so setiap hari nak achieve target....
so bila nak achive target, dah ada dah plan yang kena buat....
tu semua bos yang kena pk....
yer....memang la nampak bos goyang kaki
arah itu ini...
makanya dia dah penat da dok perah otak,
plan itu ini...supaya capai target....


tadekla nak cakap aku ni baik sangat...dan pekerja yang memahami bos (konon)
cuma aku rasa semua ni...
sebab tu aku luahkan...
untuk sharing dengan semua pembaca.....


masa bos ada....dan masa bos tiada.....
bila kita buat...
kita akan tahu....
kenapa dan mengapa...
dan barulah kita terfikir...
patutlah bos suruh buat cam ni dulu yer...
kalau dulu, sibuk dok merungut je...hehe


kekadang...bukan untuk yang bekerja je....
yang tak kerja, yang belajar...
pun kita pernah rasa....
bilamana mak kita cakap jangan....
kita bengang...aish nape mak nak bz body...
mak tu zaman dulu kala...
sat g kita dah jadi mak...
kita taw la apa yang mak kita rasa.....


oklah nak stop kat sini dulu....
bebudak zaman sekarang....dah terhantuk baru tergadah...orang cakap tamo dengar....=p

3 comments:

rel='nofollow'>iMBobo said...

kje mcm ni mmg agak tension kan?sbb nk kena achive target..mmg memberi tekanan..huhu

rel='nofollow'>nini said...

imbobo : hehe....maybe....tapi seronok...haha

rel='nofollow'>Bell said...

perghh..kak bell dah rasa dah mcam mana susahnya nak capai target..Seksa wooo.penat jugaklah dok perah otak..lagi susah klu org susah nak bgi kejesama..aiseh..sabo je la..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Popular Posts

Labels

tentang saya =D

My photo
menulis apa sahaja yang saya suka...sekadar berkongsi apa yang saya rasa....