Monday, April 18, 2011

RAYYAN FANTASI


Finally....dapat habiskan novel ini dalam masa yang singkat...wallah...bagus (puji diri sendiri =p)
Dan seperti selalu, sememangnya karya Ramlee Awang Murshid tidak pernah mengecewakan.... =D
meh nak share sikit cerita dia...sebab kalo aku, memang sibuk nak taw cerita dia dulu, baru nak baca...haha..

masa tu Supinah ngah ngaji ngan ayah dia Pak Markum, pastu tetiba ada suara baby nangis...jeng jeng jeng.....pastu dorang p bukak pintu...ada sorang lelaki ngan baby yang nangis tu, pastu Pak Markum (ayahnya Supinah)...suruh lelaki tu bersumpah dengan nama Allah yang dorang ni tak jahat, pastu lelaki tu bersumpah tapi dia tanya Allah tu apa...

Then...kedua2 beranak tu tinggal dengan Pak Markum n Supinah...sampai la Supinah kawen dengan lelaki (Ibrahim) tu...n dia betul2 sayangkan Aiddin (anak Ibrahim)...

pastu Aiddin masuk U, n bertunang ngan Feena, n dia didapati ada penyakit barah tahap 4...permintaan kedua terakhir dia, nak daki gunung Kinabalu...lalu Aiddin, Feena, dan tiga lagi kawan rapat dorang sama2 daki gunung Kinabalu...kat puncak, Addin cakap, ni keinginan aku yang kedua terakhir...perkara terakhir yang ingin aku lakukan adalah.....dia mengeluarkan sebuah kotak, n dalam kotak tu ada rantai n dia pakaikan rantai tu pada Feena...wallah punyalah romantik...jeles....jeles....jeles... =D

then masa dorang nak turun, Aiddin hilang.......rupa2nya dia dibawa kembali ke tempat asal dia dan Ibrahim...dan rupanya jugak dorang bukan manusia....tapi bukan jin dan syaitan...siapakah mereka ? apakah perasaan Supinah selepas mengetahui semuanya ? canew ngan Feena...terus menunggu atau.......????

Jawapannya semua ada dalam novel RAYYAN FANTASI....bacalah...anda memang tidak akan menyesal...sebabnya...walaupun ceritanya fantasi...tapi memberi banyak pengajaran. macam pernah aku cakap dulu....wat ever kita buat dan kita tengok...pandanglah dari sudut positif dan kita akan dapat positifnya.... =)))


2 comments:

buSuk said...

ingatkn sape la rayyan tu..rupe2nye~~~haha

nway, a BIG HUG to u, follow me bLog yg poyo tu.heheee~~~

titipan hati dan minda said...

da baca ke citernye...best kan kan kan =D
ala..follow sebab tamo lost contact...walaupun jauh still ley taw cerita g..hehe

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Popular Posts

Labels

tentang saya =D

My photo
menulis apa sahaja yang saya suka...sekadar berkongsi apa yang saya rasa....