Tuesday, May 17, 2011

bijok goh..panda ngat cakak tranung....

Tadi berfacebook dengan sorang kawan.....tetiba dia tanya nape tak ikut opkim...dorang ada OPKIM kat Kemaman, Terengganu...memang at first aku ikut, tapi ye lah....tak dapat join sebab wajib ikut finishing school n ada presentation fyp nih...huhu...dan....tetiba aku rasa kagum kat dia.....nape ? tengok ni k...


kagum sebab....dia pandai cakap terengganu...wah gitu kan....makanya dorang dok kat sini seminggu je kot...erm...ntah la mungkin cakap terengganu senang kot...tapi still aku nak rasa kagum gak, sebab aku sampai sekarang, bff aku sarawakian, tak pandai2 cakap sarawak...pandai sebut auk jak la...tupun dorang bantai gelak golek2 kat aku...hampeh tol...n aku pandai cakap sabah pun sebab 3 tahun aku dok kat sana...sampai budak2 ni kompius....bila aku bercakap dorang akan tanya aku orang mana, n bila aku cakap aku orang terengganu, dorang akan pandang aku tak berkelip2....hahaha....tapi skang ni kalau kena suruh cakap, bidak bha...hehe...=D

dan.....disebabkan kagum tu la aku tulis entry ni...haha...boleh gtu ? 

kalau kita betul2 nak, insyaAllah kita boleh berjaya.....macam lang...kagum jak...=D
n kali ni nak tinggalkan entry ni dengan sajak di bawah...sama gop, pah lening aku dok panda cakap kole berang =D


KEINGINAN DAN KESUNGGUHAN.....MAMPU MENGHASILKAN KEJAYAAN...=D

2 comments:

Syafiq Rosli said...

hehe..sy ske blaja bhasa negeri orang..:)

nini said...

syafiq: haha...mana taw leh lawan lan...=D

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Popular Posts

Labels

tentang saya =D

My photo
menulis apa sahaja yang saya suka...sekadar berkongsi apa yang saya rasa....