Sunday, May 1, 2011

Jom Tulis Cerpen

oh rasa macam nak wat contest juga...boley ke ? ada respond ke ? tak pe tak cuba tataw kan...
p nak wat contest CERPEN...owh sesape yang ada bakat atau tak ada bakat tapi nak cuba, then sekali baru sedar ada bakat terpendam...boleh join....disebabkan ni first time, n aku fikir bukan senang nak siapkan cerpen, kalo aku sendiri buat satu cerpen pun boleh mengambil masa satu sem...hahaha...nampak sangat pemalas...owh panjang pulak mukaddimah dia...oke oke....


so sesape yang rasa nak try bakat ....

  • sila buat satu entry bertajuk Jom Tulis Cerpen n uploadkan gambar di atas sekali yer...
  • hantar url entry kat komen entry ni...sekali dengan ur email
Syarat cerpen
  • Tema : Bebas, tapi PENTING n WAJIB ada moral value.
  • Panjang cerpen : Max 17,000 @ 40 pages (kalau letak dalam word)
  • boleh postkan kat blog korang atau emelkan kat
    miznini_2001@yahoo.com bersertakan korangnya url entry
Pengadilan
  • I will post your cerpen at my blog....comment daripada pembaca amat diperlukan dan amat membantu saya dalam pemilihan ini.
  • Cerpen dipilih berdasarkan kreativiti, mampu membuatkan pembaca menghabiskan bacaan hingga ke titik yang terakhir, dan ada moral value.
Tarikh tutup
  • akan diberitahu kemudian, tapi dont worry saya tak la kejam kan, nak buat due date dia esok atau lusa...maybe pertengahan julai, akhir julai atau awal ogos.
Hadiah
  • pon diberitahu kemudian...sebab tarikh tutup pun lambat lagi kan =P mungkin dapat novel kot ...erk
p/s : ni adalah pertama kali saya anjurkan contest...silap dan salah harap dapat di maafkan..wah awal2 da minta maaf bagai kan =p

3 comments:

NuryBella said...

Salam....mau join ini contest :)
bwh ni links-ny

http://candychipsmore.blogspot.com/2011/05/jom-tulis-cerpen.html

my email>> candy.chipsmore@gmail.com

nini said...

nury: boleh...t saya post cerpen awak kat my blog...n komen dari pembaca pun penting coz akan pengaruhi keputusan juga =D

nini said...

O ye...nanti emelkan cerpen yew...tuk post kat blog ni =D

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Popular Posts

Labels

tentang saya =D

My photo
menulis apa sahaja yang saya suka...sekadar berkongsi apa yang saya rasa....