Sunday, May 1, 2011

week 2 - kalau saya seorang pengarah filem

wah dengan penuh bersemangatnya menyiapkan tugasan yang kedua...kalo nak tahu tugasan apa yang aku dok sibuk-sibuk karang ni leh click HERE,

okeh tajuk tak leh blah...kalau saya seorang pengarah filem..dan ini jugak adalah anganan semata memandangkan aku tak pernah belajar pasal benda alah ni...tapi dalam kemajuan teknologi (apa kene mengena ntah) segalanya mungkin...kan ? yang tak disangka dan terduga itu lah sometimes yang berlaku...yang kita tamo tu la, dok kejar kita.....haish....

kadang-kadang apa yang kita tak suka, itu yang terbaik untuk kita dan memetik kata CikTom, kadang-kadang orang yang tak tahu apa-apa tu lagi cepat belajar daripada orang yang dah ada basic....so apa salahnya berangan sekejap kalau aku jadi seorang pengarah filem..mana tau betul-betul jadi, at least da ada plan...hahaha...

dan...angan-angan ku bermula....kalau aku jadi seorang pengarah filem, aku nak wat filem macam 3 IDIOT...da best film yang pernah aku tengok sampai menitiskan air mata, hilang macho sekejap...tetttttttttt.....tapi betul tabik spirng lah kat citer ni, memang best, superb, gempak n paling penting kena sejibik atas batang idung aku, masuk u sebab nak sijil, nak keje, bukan nak tambahkan ilmu...oh oh oh...di situlah silapnya, datyz y la lepas exam terus lupa apa yang telah belajar, ataupun mungkin u alls akan jumpa toyol-toyol yang comel lagi kiut merata-rata masa test dan exam...wah punyalah professional mereka meniru sehingga tidak kedapatan...terbaik.....!!!mereka memang kreatif...aku kagum dengan kreativiti menipu itu..tapi sayang kreativiti itu telah disalah gunakan untuk tujuan yang salah....oh oh....

pastu kalu boleh aku nak wat filem yang mampu mengubah semua manusia yang menonton...chewah, kata berangan, mestilah yang indah-indah kan.....kan bagus kalo filem kat malaysia ni macam tu, penuh dengan pengajaran dan sampai kepada penonton sehinggakan penonton boleh berubah ke arah kebaikan...makanya penonton dok tergila-gilakan pelakon yang memegang watak ustaz amirul....baiklah...=D

okey lah tamo la berangan panjang-panjang...karang jatuh, sakit plak kan....terus mati cam mat jenin....sape ntah cakap, lupa lak....dia cakap nak berangan tak salah, sebab boleh memotivasikan diri kita, tapi kalau yang terover tu yang payah.....so gunakanlah imaginasi, anganan dan kreativiti anda ke arah kebaikan...sebab anda punya semua itu cuma mungkin ter salah guna sikit...hehe =D selamat maju jaya...wah dah macam pakar motivasi gayanya...berangan lagi =D

o ya...kali ni nak tagged aida dan sab...=D

3 comments:

rel='nofollow'>Shairazi Saidin said...

Betul tu, kadang2 org yg tak berpengalaman dlm bidang tu akan lbih cpt blajar. Hmm, for me la, u kena fikir out of the box kalau nk hasilkan filem BEST! :)

24:7 | Muak aku dengar penghinaan blogger Malaysia.

Nasib Lelaki | Wanita yang tidak layak dijadikan isteri.

rel='nofollow'>nini said...

oh....itu cumalah anganan semata2...hehe =D

rel='nofollow'>zahidah dihaz said...

kalau angan2 mesti semuanya yang best2 dan indah2 belaka...hehehehe


New Entry: Kenangan: Student id card

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Popular Posts

Labels

tentang saya =D

My photo
menulis apa sahaja yang saya suka...sekadar berkongsi apa yang saya rasa....