Friday, March 2, 2012

Uihhhh sayang U aku tu tauuu....=p

sangat bangga menjadi student UiTM...
bukan nak berlagak....juz bangga je...haha....


aku tadek la terror speaking pun....kalo speaking ngan adik-adik aku leh la dorang respect...p kalo speaking ngam mat saleh, dorang paham ke tak ntah apa yang aku cakap...hihi...


tapi...masa aku join satu kursus tu kan...aku ingat kan aku paling teruk english...rupanya orang lain ada lagi teruk dari aku..dan aku realize sumthing.....sebab UiTM memang belajar fully english, dari buku rujukan, lecture, presentation, test, quiz, assignment...sume english...cuma cakap ngan kawan-kawan je aku leh speaking malay...

ni bukan kisah nak berlagak...sebab dulu, aku rasa cam jeles...nape UiTM kena fully english...padahal ipt lain ada je campur, kalau belajar bi, jawab exam boleh je kot bm....

dan sekarang baru aku sedar....bila kita dah terbiasa, so lama-lama bolehlahhhhh....daripada tak de, adalahhhh sikit....cuma kena polish lagi....

dan paling penting....sebenarnya....PERSEKITARAN tu banyak mempengaruhi....juga KETERPAKSAAN tu juga membantu...yelah, kalau aku tak reti english yang simple-simple tu, mahunya aku kena repeat paper beberapa kali...so I HAVE TO....


oklah nak stop dulu....
sekarang ni english sangatlah penting....so kalau kurang pandai.....meh la pakat-pakat baca novel english....

dimana ada usaha...disitu ada jaya....=D

2 comments:

adam narzuan said...

Sebenarnya "keterpaksaan" akan menjadi pemudah cara.. Contohnya kalau kita belajar kat oversea, nak tak nak kita tetap kena cakap omputih.. So lama-lama kita akan dapat improve diri kita... Good luck...

iyka zulaika said...

memang english penting :) kita kat upm pon memang semua english sepatutnya tapi terpulang pada lecturer jugak. kadang kadang dorang nak senang tibai je ckp melayu pon :D

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Popular Posts

Labels

tentang saya =D

My photo
menulis apa sahaja yang saya suka...sekadar berkongsi apa yang saya rasa....