Thursday, February 28, 2013

tips : mengorat

Assalamualaikum wbt...

Tips ni bukan aku reka sendiri...
aku dengar Dato Dr Fadzilah Kamsah gtau haritu...
dalam radio.....
so aku nak share kat sini...=D


lelaki dan pompuan akan tertarik sesama sendiri bila ada hobi yang sama...
so kalau berminat ngan sumone tu, usha-usha la si dia suka buat apa.....boleh lah, sama-sama belajar menyukai perkara yang sama....boleh buat sama-sama...lagi best kan...kekadang tu, tak perlu pun sampai sepuluh hobi sama, satu hobi yang sama pun sudah cukup untuk membuatkan kita serasi dengan pasangan =D



melakukan aksi yang sama....ni lebih kurang macam teknik miroring la....contohnya, kita dok makan semeja dengan dia secara berhadapan....dia tongkat dagu, kita pun tongkatlah dagu juga.....tak pun, dia tu orang terengganu, cakap loghat terengganu, acu cuba try test cakap kot bahasa terengganu jugak...hehe.....menurut kajian, bila menggunakan teknik ini komunikasi kita lebih cepat mesra...tapi make sure berhati-hati supaya si dia tak perasan yang kita sedang menyuntik jarum pengaruh.....



last but not least.....punya emosi yang sama...tengah-tengah makan, tetiba korang nampak lak sekor kucing yang pregnant, disepak oleh seseorang.....lepas tu si dia pun cakap 'kesiannya kucing tu.....dah la pregnant....orang tu pi buat dia macam tu plak.' so kita ni pun kenalah tunjukkan emosi yang sama.......barulah si dia tu jatuh hati kat kita....hehe



ni je antara teknik yang dikongsi oleh Dato Dr Fadzillah Kamsah....bukan untuk mengorat je tau....untuk aplikasi dalam kehidupan...semoga kita disenangi oleh semua orang...=D


4 comments:

C.T.K said...

hahaha...jom amalkan :D

dayana yana said...

salam nini :D

Cinta Misteri said...

so semua nk kena sama lah ni.... CiM ngan hubby ada byk minat yg sama & kami selalu byat byk hal bersama. tp....kami ppwn ada hobi dan actvt mading2, sbb bila dh kawin, klau semua nak sama nnti boring pulak...kannnnnn

Nurul Aini said...

hehehe..boleh lah cuba tips ni..nak mengorat tuan blog ni..hehe. kidding. ^____^

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Popular Posts

Labels

tentang saya =D

My photo
menulis apa sahaja yang saya suka...sekadar berkongsi apa yang saya rasa....