Wednesday, May 4, 2011

inilah kehidupan ...(2)

oh...rupanya ada sambungan tuk kisah tadik yang baru je aku post...haha =P
teringat plak satu kisah....aku ada join satu kelab kat UiTM ni..nama kelab tayah la gtawu, karang femes plak kelab tu tetiba..haha...tapi most of their activity are done at Shah Alam..cam meeting ke apa ke, biasanya memang kat Shah Alam la...so kalu aku attend meeting, memang aku akan stay bilik kawan aku kat Shah Alam...ye la, aku kan juz ada pak cik bas je as my personal driver...oh oh...=p

nak jadikan cerita...masa tu aku attend dinner kelab....dan di sinilah segala-galanya terbongkar..aceceh...macam suspen je kan..haha....aku cerita kat kawan baik aku ni, aku bagi nama dia Lily...aku cakap aku rasa macam ada orang tak suka aku dalam kelab...haha...Lily gelak..pastu dia leh dengan selamba je cakap..memang pon...hahaha...hampeh tol Lily nih...aku tanya sape, p tamo gtaw konon, ok fine tak kisah...last last terkantoi gak sape perempuan yang tak suka aku tuh...haha...sedey la jugak kan bila tahu ada orang tak suka kita....pelik pun ada, ye lah selama ni aku dok kat puncak alam kot...so aku tadek kaco sape-sape....ye lah manalah taw kot kot aku pernah melukakan hati dia tanpa dia sedari kan...haha...p rasa cam tadek, bercakap pun jarang, jumpa pun jarang gak...=p

tapi bila aku fikir-fikir balik, nak wat pe aku nak sedih-sedih...ramai je orang yang suka aku..ok ayat perasan sebab nak amik hati sendiri...ye lah, aku kalo datang je Shah Alam sebab meeting, mesti budak-budak ni cam excited je..tataw la kalu aku pasan kan..p tak kisah la...memang dorang akan tegur aku, pastu sibuk2 tanya aku stay kat mana....so setakat aku nak attend meeting kat Shah Alam tu no hal la...bilik kawan-kawan aku yang masih sayang dan suka aku ramai kot...so nak wat pe aku nak pikir pasal sorang manusia je yang tak suka aku....wat sakit hati aku je...

pastu, ekceli, memang dia ada bawak cerita pasal aku...p aku tamo amik tahu pun...biarlah....orang lain mampu menilai aku camana...mesti dorang leh pk sendiri...kalo dorang nak percaya pun, aku nak cakap pe, satu hari nanti semua tu akan terbukti...biarlah, tamo aku amik port...aku nak jaga hati aku elok-elok...tamo disakiti lagi....dan aku tamo bagi jugak orang tu berjaya sakiti hati aku...heh heh...

aku attend dinner dengan seronoknya walaupun sebelum aku p dinner tu aku dapat cerita menyedihkan....haha...sebab aku boleh berdating ngan M...tetttt....hahaha...orang dok sibuk wat acara kat depan, aku sibuk dok sembang ngan dia, maklumlah, da lama tak jumpa kot...hehe...siap aku ngadu kat dia g ada someone tak suka aku...senget...padahal tadik cakap tak kisah...haha..memang la tak kisah, p lepas kita story kat someone apa yang kita rasa, kita akan jadi lebih lega...nak nak M, memang best friend aku..erk....=p

okey habis cerita tentang dinner.....kehidupan aku kat puncak alam berjalan seperti biasa...sampailah satu hari...orang yang membenci diri aku chat dengan aku...terdiam aku sekejap...tak tau nak cakap pe kan, pastu dia ajak aku chat, dia cakap dia nak gtaw something n nak minta maaf.....aku lupa aku cakap camana, tapi aku dah maafkan dia...so tadek papew pun, dia cakap la jugak nape dia benci aku, sebab dia rasa aku cam poyo je...hahahaha...aku poyo, baiklah.....tak pernah aku sedar aku poyo sampai menyakiti hati orang...oh maafkan aku ye...=p

pastu dia rasa bersalah gila-gila ngan aku sebab aku cam tak kisah je apa yang dia buat kat aku selama ni...camana aku nak kisah, mana aku tahu dia wat pe...hahaha, lagipun aku tamo tahu pun..tamo la sakitkan hati sendiri...kalo aku tahu ? erk...kalo aku tahun pun aku akan cuba maafkan jugak kot..aku tahu sikit la, dia ada mengata aku, p aku tak tahu dia karang novel apa tentang aku...haha...

so skang ni aku ngan dia dah ok...dah tak de masalah pun....Alhamdulillah, dia dah boleh senyum senyum kat aku =D

so cam biasalah kan, aku takkan stop macam tu je...ada sumthing sebenarnya yang aku nak gtawu...
kalu ada orang beci kita bagai nak rak, wat pe la kita nak amik peduli sampaikan kita lupa ramai lagi yang sayang kita....oh oh...
maafkan je la dia, kita pun bukan nya baik sangat kan...kalo kita tamo maafkan dia, hati kita akan terus sakit...rasa cam nak balas, but once kita cakap, saya maafkan awak segala sakit hati seperti dah hilang kan...macam dah tak de papew...
lagi ? aku rasa tak perlu ako senaraikan panjang2 kan...sebab semua orang da tahu, kalo aku tulis sampai sejuta pun tapi korang tak faham atau still jugak cam tuh...its nothing...so....

so....aku stop kat sini...haha =D oh jangan benci benci aku...tak elok, korang sakit hati sendiri je, sebab aku leh dengan selamba nye akan senyum seindah suria kat korang cam tadek papew yang berlaku...oh begitu kuatkan aku...? hahaha....no komen =P

3 comments:

Shairazi Saidin said...

"kalu ada orang beci kita bagai nak rak, wat pe la kita nak amik peduli sampaikan kita lupa ramai lagi yang sayang kita."

Suka gila ayat tu. VERY INSPIRING!

24:7 | Muak aku dengar penghinaan blogger Malaysia.

Nasib Lelaki | Wanita yang tidak layak dijadikan isteri.

kunci locker said...

alhamdulillah...bgslah..suka tol ng pandangn kamu..heheh..ppe pun..kita bia jek kn..tol 2..manusia mmg cmni..kalo semua suka kita..hidup akn bosan..boring giler2...hahaha..thnk..akn cuba kuat..hahha

nini said...

ss n kl: =D

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Popular Posts

Labels

tentang saya =D

My photo
menulis apa sahaja yang saya suka...sekadar berkongsi apa yang saya rasa....