Wednesday, May 4, 2011

org PANTAI TIMUR kuang ajaq....

oh aku terbaca Lagi Sekali Orang Kelate Dikatakan Takde Adab ??? n Gadis Melayu Kelantan & Terengganu Kurang Ajar ?

first sekali, sebelum aku meneruskan coretan aku, aku nak gelak golek-golek dulu...hahahaha...yeah aku memang orang Terengganu, aku nak buat pengakuan berani mati pun, karang aku kena bantai lak....hahaha....tak pasal-pasal aku kena balun pastu tetiba publisiti aku meningkat naik..oh oh...=P

okeh first thing fasal screen shot yang kat dalam blog Atok tu, yang dikutip dari fb tu kan....aku juz nak cakap sikit je...sikit je...betul aku tak tipu, korang jangan marah aku lak...

puas hati aku dapat balas dendam kat orang kelantan bla bla bla...kan diri ko dah malu seluruh dunia bla bla bla (okeh ni ayat tu, lebih kurang la ek)

tapi apa yang terjadi sekarang ni dik, (konon-konon aku dah tua n matang la ek) bukan orang kelantan yang malu, tapi kamu tu memalukan diri sendiri....kalo ye pun nak marah, takkan la sampai nak jatuhkan orang dan malukan orang...awak lupa kot...bila kita malukan orang sebenarnya kita sedang memalukan diri sendiri....

okeh ni plak komen pasai ayat dalam kotak hijau tu plak...aku nak highlight satu komen je....TAK PANDAI BERMANIS MULUT....

okeh ni pengakuan aku, pengakuan berani mati, jangan sebab aku berani buat pengakuan berani mati ni, korang samakan semua orang Terengganu cam aku ek...okeh secara jujurnya aku cakap...memang pun DULU aku tak pandai nak bermanis mulut, nak pelawa ataupun sebagainya...walaupun hanya ajak-ajak ayam...sebab tu tadik aku rasa nak tergelak sebab paaaap sejibik kena atas batang hidung aku...hahahaha..aku nak gelak lagi...

tapi...tu dulu..skang ni aku dah pandai dah...haha...tu pun lepas aku kena tegur oleh mak cik aku masa aku dok kat johor, manalah aku tahu kalu ngah makan tu, pastu ada orang lalu ke sebelah aku, pelawa sekali even ajak-ajak ayam...sebab kalu aku, orang tu ajak-ajak ayam pun aku ingatkan betul-betul...hahaha...mak aku pun pernah kot, adik aku beli santan kat kedai depan umah, pakcik tu tanya nak wat pe, adik aku jawab la nak wat kuih, pak cik tu gurau je mintak sikit, mak aku pegi bagi betul-betul...heheh =D ok la tuh kan, bukannye wat jahat...=p

oh okehlah sebelum aku kena hentam atau dibuang negeri sebab mengaku, seolah-olah aku membenarkan kenyataan yang dikeluarkan aku nak cakap sesuatu....

kalau ye pun kami ni...tak beradab....tak reti nak buat segala bagai tuh, kenapa kamu tak ajar kami supaya kami boleh betulkan apa yang tak betul...ye lah, lain orang lain cara kan...mungkin tak biasa buat benda tu semua, tapi kalau di ajar, untuk kebaikan why not ??? kenapa perlu nak mengata itu ini begitu begini....

nilah kehidupan kan....bila tak kena, orang dok sibuk mengata itu ini begitu begini...padahal kata-kata tu tak kemana pun...kami sakit hati, hangpa dibenci...apalah....kedua2 pihak tak dapat apa-apakan....so korang fikirlah sendiri....tak perlulah kita memperbesarkan kelemahan orang sebab kita sebenarnya sedang membuka pekung di dada sendiri....=D

o ye...pohon maaf dan ampun andai tersilap kata atau ada yang tak suka dengan entry ni..risau gak aku nak post entry ni takut ada yang salah faham dengan apa yang aku cuba sampaikan...apa-apapun aku tak berniat untuk mengutuk sesiapa...kita kan sentiasa belajar dalam sekolah kehidupan =D

6 comments:

rel='nofollow'>Ary ariasputera said...

saba je la

rel='nofollow'>nini said...

hahaha...saya tak kisah pun apa orang kata...=D
tapi, kalau apa yang dikata tu betul...kita amiklah jadikan pengajaran...kalo salah...biaq p la dia..=P

rel='nofollow'>hantu said...

haha..berat nanang nih.hehe ;)

rel='nofollow'>Shairazi Saidin said...

Bukan semua yang mcm tu kan? Orang2 lain pon ada jugak yg biadap dan lain2. Maybe org yg mengata tu dpt kwn yg biadap/kurang ajar. :)

24:7 | Muak aku dengar penghinaan blogger Malaysia.

Nasib Lelaki | Wanita yang tidak layak dijadikan isteri.

rel='nofollow'>nini said...

hantu : hahaha...berat nanang goh op...tu baru komen perangai..kalu dengo kecek gop dok au ah ye komen dape plop...hahaha...=P

SS : budaya sesebuah negeri tu lain...maaflah cakap...pernah dengar tak bahasa melaka yang agak kasar....tapi mungkin tu budaya dorang....dan tak semua pun cam tuh...roomate saya org melaka..okey je =D

rel='nofollow'>Jemari MonteL said...

hek hek hek... sian kan??? cakap cam takde tamadun.. dah sah2 gambo minah tuh terpapar kat situ... adehhh....

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Popular Posts

Labels

tentang saya =D

My photo
menulis apa sahaja yang saya suka...sekadar berkongsi apa yang saya rasa....