Thursday, May 5, 2011

bila hati ini dilukai

yeah...sebelum aku turun berjalan2 ngan member aku...aku nak tulis mende ni...juz nak share something...dengan sesiapa sahaja yang sudi baca =D

dulu....masa form 5, aku pernah kapel...tettttt....pastu paling best kitowang kapel seminggu je, senget....betul2 cinta monyet la...dia mintak putus sebab dia cakap aku terlampau baik...ok fine, baik pun salah eh..haha...pastu dia cakap kalo dia betul2 nak mainkan aku, mesti lama lagi...bukan seminggu, datz y mintak putus...ok baiklah konon kan sebab wat aku cam nih....fine jugak...haha

pastu dengan penuh semangatnya aku kal dia balik...sebab nak bagi ayat sentap sikit kat dia...oye, dia dok kuantan, aku terengganu...so juz kal je la kan...

masa tu memang aku jadi cool gile ah, padahal dalam hati pergh.....menggelegak je...walaupun hanya seminggu kisah kami..ecececeh....


aku cakap kat dia..

first saya nak cakap...saya dah maafkan awak..awak jangan risau...cuma satu je saya mintak, lepas ni awak jangan mainkan orang lagi, sebab doa orang yang teraniaya tu dimakbulkan Allah...cuba awak bayangkan kalo saya doakan awak accident, then awak betul2 accident, pastu mak awak tau, nape awak accident, sebab awak dah mainkan perasaan seorang pompuan...apa mak awak rasa...mesti mak awak sedih kan, anak dia wat cam tu kat pompuan lain...mak awak pun pompuan gak...

tapi awak jangan risau, saya tak jahat nak doakan awak sampai macam tu...orang lain saya tak tahu, yelah, kalo tengah marah, macam-macam leh keluar, kan kata-kata tu doa..

pastu, cuba awak bayangkan lagi…kalu saya tak maafkan awak….awak wat la baik camana sekalipun, dah kompom awak akan masuk syurga dah, tapi awak kena cari semua orang yang awak penah wat salah untuk minta maaf…kalo dorang tak nak maafkan awak canew…tapi awak jangan risau…saya dah maafkan awak…orang lain saya tataw…awek2 awak sebelum ni…

pastu, cuba awak bayangkan orang wat adik pompuan awak cam awak wat saya...apa awak rasa ? nak nak awak memang saya gile gile ngan adik pompuan awak....

saya tahu, awak nak mainkan saya at first, sebab awak sakit ati ngan awek awak, p tak sampai atikan....tak pe...papew pun time kasih banyak2 bagi saya ruang dan peluang tuk merasa....terima kasih sebab ajar saya kenal cinta, yeah cinta tu manis dan kadang kala sangat pahit....sekurang-kurangnya, saya ada pengalaman....orang sakitkan hati saya, buat saya sedih...at least, bila saya nak buat orang saya akan pikir dua tiga kali...saya harap saya tak wat orang lain macam awak buat saya....

awak nampak tak kesan dia…kesan bila awak berdendam dengan awek awak….awak sakit hati sampai berdendam, yang jadi mangsanya saya…tak pe, saya dah maafkan awak..jangan risau…

saya rasa tu je saya nak cakap….tq gembirakan saya seminggu ni…..

Bila cinta kini

Tak lagi bermakna

Yang ku rasa kini

Hanyalah nestapa

Ditinggalkan cinta masa lalu

Dulu kau tawarkan

Manisnya janjimu

Yang ku sambut itu

Dengan segenap hatiku

Hingga engkau pergi

Tinggalkanku

Hilangnya cintamu

Menusuk hatiku

Hinggaku memilih

Cinta yang fana

Perginya dirimu

merobek jantungku

Hingga ku terjatuh

Dalam harapan

Hilangnya cintamu

Menusuk hatiku

Hingga ku terjatuh

Dalam harapan

bila kita melafazkan kata-kata maaf....maka terbanglah segala amarah yang bersarang di hati...maafkan lah orang...sebab mereka tak perfect..dan kita pun...tak perfect…

3 comments:

nabila saat said...

yee...sgt bagus..
biar llaki tahu..kita pn ada perasaan
ada maruah

onisan said...

pergh..msti sntapkan mamat tu.hee

nini said...

nabila n onisan : =D

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Popular Posts

Labels

tentang saya =D

My photo
menulis apa sahaja yang saya suka...sekadar berkongsi apa yang saya rasa....