Thursday, May 5, 2011

Wacana Mesra Blogger bersama PW



blogwalking pepagi ni sebelum mengadap buku.....blog dihadap dulu...baiklah....kalau itu yang memotivasikan kita y not kan...hahaha...alasan tak leh blah =p

hari ni cam nak join 'wacana mesra blogger bersama PW' je...oh kenapalah hari ini aku rasa sangat skema...adakah...? ok nothing =P

ada tugasan kena setelkan....listkan 5 lagu yang anda suka...pergh lima je ke bang...banyak plak lagu yang saya suka nih, tak campur lagu doraemon lagi ni bang..=p

ok ok...sorry...aku siyes skang...(muka garang tanpa senyuman)

1. lagu UiTM DIHATIKU
oh perlukah aku explain lagik...hahaha....sebab aku pernah wat entry pasal lagu ni...lalala....oklah disebabkan dia suh explain aku explain la jugak eh...
sebab...macam tajuk lagu tu....UiTM sentiasa dihati aku...hehe...lirik dia menyentuh perasaan...kalau betul-betul hayati boleh titiskan air mata...siyes aku tak leh dengar lagu ni, sebab jiwa aku lembut...tetttttttttttt....oh maksud aku t aku nangis...hehehe...bukan nangis sedih, p nangis sebab aku rasa sangat sayu.....aku tak tipu...jujur aku cakap...even aku terdengar lagu ni kan, aku boleh diam, aku hayati, sat g.....air mata aku mengalir...sib bek dia mengalir pelan-pelan dengan penuh sopan santunnya....=p

2. Semua Tentang Kita (Peterpan)
oh oh oh...lagu yang boleh mengalirkan air mata aku, sebab akak angkat aku yang suh dengar lagu ni, dia cakap ni lagu untuk aku...dan untuk kesekian kalinya, aku memang akan nangis bila dengar lagu ni, nak nak bila aku rindu dia...oh ye, sikit story pasal akak angkat aku....aku kenal dia tym OPKIM, sebab aku jadi salah sorang ahli dalam family dia, akak sorang je anak pompuan dalam keluarga, yang lain sume lelaki....hensem lak tu, tergugat iman aku jap....hahaha...hubungan kekeluargaan antara kami makin rapat bila aku sambut raya kat umah dorang masa aku part 3...ye la, nak balik jauh, ne de wit...=p dorang lak best, layan je kan...aku bergurau ngan akak agak kasar, sampai akak kena marah ngan mama...cian akak, padahal aku nye keje..hahaha..sorry akak, i love u...oh aku rindukan mereka skang...mama, akak, abang mahdi, abang zek, abang din, abang iwa, helmi, hizami dan faliq....oh ayah angkat ak dah tadek...Al Fatihah buat beliau, semoga rohnya tenang di sana...aku takkan lupa jasa mereka, sudi terima aku beraya bersama mereka...=D

3. Aishiteru
Lagu ni pun aku pernah story kat blog ni...hahaha...aku tak tahu pun kewujudan lagi ni ekceli..baiklah...=p aku tengok status kawan aku kat fb, pastu aku terus je carik lagu ni, siap aku kutuk g cakap, lagu ni tak best...makanya skang, aku suka plak dengar lagu ni...ulang-ulang pun tapew....siap nyanyi nyanyi lagi konon-konon comel...siap rakam lagi...tettttt......p dah delete da..sesaje je...kalu tak aku tatau suara aku sedap..oh oh ^_^
ok aku nak petik kata-kata Saidina Ali, Janganlah kita mencintai seseorang kelak dia mungkin menjadi musuh kita, dan janganlah pula kita terlalu membenci seseorang mungkin kelak dia akan menjadi sahabat kita. Apa lak kaitan cinta-cinta bagai ni ngan lirik lagu ni...sama la yang..kan at first aku tak suka, skang dah jatuh cinta lak ngan lagu ni..cam tajuk lagu dia ...=D

4. Teman sejati
ni pun lagu air mata aku gak...tettttt.....makanya banyak plak kan aku nye lagu air mata...mesti orang cakap aku cengeng...ah biaq p la dengan orang...kalo aku cengeng pun...biarlah...=p
aku start tak leh dengar lagu ni tym aku gi kem prs masa form 4...tatau la, sebelum-sebelum tu okeh je kot...haha...ayat ni yang wat aku nangis....
dengannya di sisi
perjuangan ini
senang di harungi....

makanya start je aku nangis, sume orang ikut nangis...hahaha...okehlah, aku budak baru kat sekolah tu, pastu tym kitowang g kem tu, tym lepak-lepak, keluarlah citer family masing-masing, mak tak sayang la, ayah pilih kasih etc...memang dorang betul2 luahkan, sampai nak nangis..cam citer sedih di tengahari plak jadinya..sesi meluahkan perasaan...pastu masing2 saling support anara satu sama lain...aish, petang tu dengar lak lagu teman sejati ni, tersentuh la aku..sampai skang aku tak leh dengar...kalu dengar je sat g mutiara-mutiara putih akan berjuntaian...olololo....rangkap pertama da start dah...hadoi...=p

5. Tak Bisa Memilihmu
oh...lagu ni ada kena mengena dengan hidup aku...tettttt...
maaf ku tak bisa memilih dirimu....
lagu ni aku tersuka masa aku dengar lirik kat atas tu dalam bas...terus je aku carik lagu ni...sentap mak, papppp sebijik atas idung aku....tak sempat nak elak...huhu...ada yang kena ada yang tak...so tayah cite panjang pun, kalu orang tahu lirik mesti dapat agak kan =p

ok dah cukup 5...panjang lak explaination aku nih, kalau dalam exam mesti da dapat 20 mark, siap ada pembuka dan penutup bicara kan...lalalala
sebelum aku stop, aku nak tinggalkan korang dengan seperenggan kata-kata,

semua benda ada kelebihan dan kebaikannya kalau kita nilai dari sudut positif... even syaitan yang terang lagi nyata jahat tu pun ada positive dia..apa ? dia tak pernah putus asa untuk menggoda cucu adam....begitu jugak dengan lagu, yang mungkin nothing bagi sesetengah orang tapi ada nilai tersendiri buat sesetengah orang dan lagu juga medium terbaik (bagi aku) untuk menasihati seseorang memandangkan kita lebih sukakan hiburan....

ok totally DONE. =D

7 comments:

.::~♥ღcik angkuh yg chumelsღ♥~::. said...

Patriotik lah jiwa kamu ni sebab suka lagu UITM tu..dan lagu teman sejati memang saya suka sekali..
salam kenalan dari segmen PW

E-ra paSha said...

dtg dri blog PW..
waaa aishiteru!! sukaaa sgt3..band dari indon 2..unik lgu 2 cz cmpur jepun skit..

btwy e-ra follow sini

cik ungu said...

cik ungu suka lagu peterpan tu..memang tacing..denga je mesti nak nanges..ade kisah sedih..;(
btw,salam kenal ye..:)

http://sitishafur.blogspot.com/2011/05/wacana-mesra-blogger-bersama-pw.html

Silent Thinker said...

ashiteru best~

feel free dtg lawat yer
http://safiyahezora.blogspot.com/2011/05/wacana-mesra-blogger-bersama-pw.html

Jahidih Saili said...

Salam..dtg dr blog PW..
wa..pencinta U sendiri ni..bgs2..

Rahmad said...

salam singgah dari blog pw..

peminat lagu uitm..

bagus semangat universiti..

nini said...

cik angkuh n rahmad n Jahidih : tempat jatuh lagi dikenang, inikan pula tempat menutut ilmu...chewah..haha

era n silent : kan...jom kite nyanyi sesame...erk tapi sore saya sumbang...lalalala

cik ungu : mesti ada cite disebalik ni kan..=D

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Popular Posts

Labels

tentang saya =D

My photo
menulis apa sahaja yang saya suka...sekadar berkongsi apa yang saya rasa....