Monday, December 26, 2011

tunjukkan minat pada orang lain....bukan buat orang tertarik dengan kamu....=p

dah lama aku tak cerita pasal how to win friends and influence people kan...maaf kalau ada yang tertunggu sambungannya...=p
yang belum tahu.....boleh baca entry yang berkaitan ya...


entry ni...kita proceed untuk prinsip seterusnya....
permulaan topik, penulis menceritakan kisah anjing....kisah anjing yang ada ramai kawan....anjing yang tak perlu baca buku psikologi untuk mendapatkan ramai kawan....hanya dengan manunjukkan perasaan minatnya yang bersungguh-sungguh pada orang lain. 

Kita akan mendapat lebih ramai kawan dalam masa dua bulan dengan menunjukkan minat pada orang lain berbanding dengan situasi di mana kita bekerja keras selama dua tahun bagi membuatkan orang tertarik dengan kita. -Carnegie

kita selalu membuat kesilapan yang besar dalam kehidupan apabila kita berusaha untuk membuat orang lain tertarik dengan kita sebab lumrah manusia, mereka lebih meminati dan tertarik kepada diri sendiri.  

kalau korang tengok satu gambar ramai-ramai, yang korang ambil bersama teman-teman atau rakan sekerja, atau peminat atau sesiapa sahaja....gambar siapa yang korang akan tengok atau cari dulu.  tentu sahaja gambar diri sendiri kan ? =D

jadi, untuk prinsip ke 4.....how to win friend and influence people...
Bersungguh-sungguh menaruh minat pada orang lain.

2 comments:

rel='nofollow'>gedek! said...

kalau bambar ramai2, uncle suka tengok gambar awak dulu...

hehehe

rel='nofollow'>Woofer Storm said...

sy dah minat ngan blog ni.heee


follow sni^^

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Popular Posts

Labels

tentang saya =D

My photo
menulis apa sahaja yang saya suka...sekadar berkongsi apa yang saya rasa....