Friday, February 22, 2013

M-Life : hanya tinggal kenangan...

Assalamualaikum wbt....


masa semester 1....aku dah start beli laptop...
sebab semangat nak guna laptop, abah aku bank in duit je...
aku p beli dengan ayah kawan aku...
mana aku tau sangat nak pilih laptop...
ends up pilih laptop ni sebab dia comel, kecik je, ada camera.....


first laptop zaman diploma
tapi laptop ni harapkan comel je la...tak tahan pun...hampeh je...huhu...
dah la harga mahal....tym aku beli tu harga dia rm 2800..

at first dia tak leh masuk cd...tak detect..
lepas tu tak detect pendrive plak....haha...jenuh aku nak buat report....aku buat report and aku simpan dalam emel...tu je cara aku nak transfer dokumen...nasib baik boleh tenet...
lepas tu rosak motherboard...terus tak leh buka....hoho...
dia punya penyakit tu sedikit demi sedikit, tetapi cepat....

sebab part 6 atau tahun ketiga aku dah tak leh guna laptop ni...hoho..
sedih wo...banyak gambar dalam ni....semua kenangan zaman-zaman muda tu....
hehe....

lama gak laptop ni tersadai je dalam beg...nak buang sayang....finally kawan aku tolong selamatkan hard disk laptop tu....
cuma aku kena beli casing dia aje...tapi sampai la, aku tak beli-beli....aku tibai kawan aku punya casing...hahahaha......hardisk kawan aku la yang togel...=p


la ni aku pakai asus....yang ni pakai duit sendiri.....barulah tau rasa dia camana kan....hehe....
beli asus pun sebab dah jenuh survey.....
boleh lah kata asus ni terbaik...ehem....

boleh check kat sini camana aku pilih laptop sekarang ni....

oklah nak stop dulu....=D



3 comments:

◕ D Y S H A S A H H I R ◕ said...

terima kasih sebab join..gud luck!!
\(^○^)人(^○^)/
jom blogwalking dengan kasih sayang

http://dyshasahhir.blogspot.com/2013/02/senarai-peserta-segmen-saya-nak-header.html

Miss Volvo said...

mlife? serius tak pernah dengar brand laptop tu hehe

cik kaki ketawe said...

hohoho...kenapa tak beli apple or acer? HP ke? dua jenama ni boleh dapat dalam 2500 dan tahan lama...tapi kekadang peniaga memang pandai..mereka dah tukat dulu barang2 original dari laaptop tu...so better beli biar yg ada warranty...dan tiada keraguan...hoho

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Popular Posts

Labels

tentang saya =D

My photo
menulis apa sahaja yang saya suka...sekadar berkongsi apa yang saya rasa....